AKTUALNO OBVESTILO!

Optika Moj Optik dela normalno po urniku od 9:00 - 17:00 ure. Očesne preglede izvajamo vsako sredo. 
Čakalnih vrst ne beležimo, zato lahko opravite pregled brez čakanja.
 
ODPRTI SMO OD PONEDELJKA DO PETKA MED 9:00 - 17:00 URO
 

Specializirana optika v Ljubljani

Optika Moj Optik v Ljubljani je od vsega začetka usmerjena v storitev najvišje kakovosti v očesni optiki. Optika vam nudi strokovno usposobljen tim z optikom, natančno izdelavo očal in širok izbor svežih modnih korekcijskih okvirjev ter kontaktnih leč. Optika Moj optik v Ljubljani je med prvimi optikami v Sloveniji, ki opravlja meritve dioptrije za predpis očal in kontaktnih leč z mednarodno priznanim optometristom.

Naroči se na pregled

Redni pregled vida

Redni pregledi vida so bistvenega pomena, da ostanejo oči zdrave in vid ohrani ostrino. Ker se naše oči spreminjajo skozi čas, priporočamo opravljanje rednih pregledov vida vsaki 2 leti. Optika vam nudi preglede vida vsak teden ob četrtkih. Zagotovite si svoj termin in se naročite na pregled vida!

Merjenje očesnih podatkov

V optiki je meritev očesnih podatkov z leti postala natančnejša. Ker ima natančna meritev velik vpliv na udobje pogleda, v naši optiki temu namenimo veliko pozornosti.  Skupna razdalja med zenicama se razlikuje od posameznika do posameznika. Vsak je individualen, zato je vsaka nenatančnost lahko razlog za marsikatero nepojasnjeno neprijetnost pri gledanju.

100% jamstvo na zadovoljstvo

Na pregled vida in izdelavo očal nudimo 100-odstotno jamstvo. Zagotavljamo vam, da sta izmerjena dioptrija in zenična razdalja točni in da so korekcijska očala brezhibno izdelana. Verjamemo, da so le pravilno izdelana očala, dobra očala.

Izpostavljeno

Športna očala z dioptrijo

Imate dioptrijo in si želite uporabljati športno ukrivljena sončna očala? Na močnem soncu si želite, da bi dobro videli in bili hkrati zaščiteni pred močnim bleščanjem in vetrom? Za to obstaja rešitev! Ukrivljena športna očala z dioptrijo!
Dober vid in ostra slika sta pri športnih aktivnostih še posebej pomembna. Omogočata nam večjo samozavest, hitrejšo odzivnost in večjo možnost izognitve nevarnim situacijam. Tudi v športno ukrivljena očala je možna vgradnja dioptrije. Izbirate lahko med očalnimi stekli za daljavo, progresivnimi stekli, obarvanimi stekli ali foto senzibilnimi stekli. V optiki Moj Optik vam bomo s strokovnim nasvetom optika pomagali pri izbiri športnih ukrivljenih očal, ki bodo primerna za vaš obraz in optimalna za vašo očesno dioptrijo.

Progresivna očala

Progresivna očala so primerna za ljudi, ki imajo dioptrijo za daljavo in bližino in tudi za tiste, ki imajo le dioptrijo za branje. To so večnamenska očala, ki jih nosimo ves čas, njihova prednost pa je preprostost uporabe, saj potrebujemo le ena očala za vsa opravila. S progresivnimi očali vidimo na daleč, na vmesne razdalje in na blizu. Dioptrija v progresivnem steklu prehaja gladko in nevidno navzdol od polja za daljavo do polja za bližino. S takšnimi očali lahko beremo, uporabljamo računalnik in vozimo. Nasvet optika in pravilna izbira ter natančna izdelava progresivnih stekel sta zelo pomembni. Obstaja več različnih vrst progresivnih stekel. Progresivna očala se razlikujejo po kvaliteti, po širini vidnih polj in po stopnji prilagojenosti za uporabnika. V optiki povprašajte za nasvet o progresivnih očalih, ki bi bila najprimernejša za vaše oči.

Korekcijska očala

Ali ste vedeli, da zgodovina korekcijskih očal sega v leto 1290? V današnjih časih so očala pripomoček za vid, ki ga uporablja več kot 93% ljudi v starosti med 65 do 75 let. Korekcijska očala nosijo otroci, mladostniki in odrasli. Zelo pomembno pa je, da se z očali dobro počutimo. Lahko jih uporabljamo ves čas ali pa le občasno, kar je odvisno od naše dioptrije in vrste očesne napake, ki jo imamo. Pri kratkovidnosti uporabljamo korekcijska očala, s katerimi gledamo oddaljene predmete. Pri daljnovidnosti dobro vidimo oddaljene predmete, težje pa izostrimo bližnje predmete. Pri starostni slabovidnosti ali presbiopiji nam težave povzroča bližinsko delo in branje, kar je posledica s starostjo povezanega procesa izgube prožnosti očesne leče. Pred nakupom korekcijskih očal je zelo pomembno, da opravimo tudi pregled vida. Le tako bomo namreč lahko izbrali korekcijska očala, ki bodo služila svojemu namenu in s katerimi bomo zadovoljni. Izbiramo lahko med mnogimi različnimi korekcijskimi okvirji, ki se med seboj razlikujejo v materialu, obliki, barvi in teži. Še večja pa je izbira med očalnimi stekli. Pri tem so nam na izbiro mineralna (steklena) ali organska (plastična) očalna stekla. V današnjih časih se organska očalna stekla uporabljajo v večji meri, saj so veliko lažja in se ne razbijejo. Poleg tega lahko izbiramo tudi med različnimi tanjšavami očalnih stekel. Pomembno je predvsem da vemo, za kakšen namen bomo očala uporabljali. Katera bomo izbrali, je odvisno od naših potreb ter od dobrega nasveta optika, ki mu zaupamo.

Pregled vida

Zakaj bi se odločili in opravili pregled vida v optiki Moj optik? Naši glavni prednosti sta jamstvo na meritve dioptrije in izdelavo očal ter več posvečenega časa v primerjavi z drugimi optikami. Zavedamo se, da je vsak posameznik drugačen in individualen, zato je osebna obravnava pri nas ključnega pomena. Pregledi vida potekajo dalj časa, saj le tako lahko resnično slišimo posameznika, prepoznamo njegove potrebe in mu pomagamo pri izboljšanju vida. Pregled vida v optiki Moj optik opravite hitro in brez čakalnih vrst. Na vrsti ste lahko že v istem tednu. Na pregled vida se je potrebno predhodno naročiti. To lahko storite po telefonu, preko naše spletne strani, kjer oddate obrazec za naročilo na pregled ali pa nas obiščete osebno. Pregled vida traja 20-30 minut, pregleda se zdravje oči in izmeri dioptrija. Po opravljenem pregledu vida lahko naročite tudi očala, če to želite. Ob tem vam bo svetoval izkušen optik, ki si bo za vas vzel toliko časa, kolikor ga boste potrebovali. Po opravljenem pregledu vida lahko normalno vozite avtomobil, saj pregled poteka brez uporabe kapljic. Pri nas opravljamo tudi preglede vida za kontaktne leče in preglede vida za otroke v starosti od treh let naprej. Pri otrocih namesto črk uporabljamo slike in znake, ki so prilagojeni starosti otroka. Če pri otroku zaznamo težave z vidom dovolj zgodaj, imamo veliko več možnosti za odpravo očesne napake. Še posebej pa se posvetimo starejšim občanom, za katere si rezerviramo daljši termin za pregled in jim s tem namenimo posebno pozornost.

Rešitev so rezervna očala

LOKACIJA V LJUBLJANI IN NAŠA VIZIJA

Optika Moj optik se nahaja v Ljubljani, na dobro dostopni lokaciji na obrobju Zupančičeve jame za Bežigradom. Očesna optika zahteva veliko natančnosti in strokovnosti, tako pri sami optiki, kot tudi pri meritvah vida. V optiki Moj optik se zavedamo, da je vsak posameznik drugačen in potrebuje osebno obravnavo, zato si v optiki zanj vzamemo toliko časa kolikor ga potrebuje. Le-to in velika natančnost pri meritvi in izdelavi sta naši prednosti. Optika poleg kakovostne storitve merjenja dioptrije, strokovnega svetovanja in brezhibne izdelave očal na svoji spletni strani nudi tudi veliko uporabnih informacij in praktičnih nasvetov.

BRALNA OČALA

Bralna očala so zelo priročna in služijo kot povečava za majhne predmete, ki jih ne moremo videti dovolj ostro od blizu. Ljudje včasih mislijo, da nošenje bralnih očal slabša vid. Razlog je v tem, da med branjem z očali vidijo ostreje in bolj jasno kot prej. Zaradi te primerjave, imajo lahko občutek, da je njihov vid z bralnimi očali slabši. Očala za branje sčasoma postanejo nujna za branje drobnega tiska, saj je to popolnoma normalno stanje povezano s starostjo. Bralna očala se pogosto nosijo spuščena nižje na nosu, tako da nam omogočajo nemoten pogled v daljavo. Tovrstna očala ne škodujejo očem, pač pa le izboljšajo vaš vid. Zelo pomembno je, da so bralna očala izdelana posebej za vas po vaših točnih podatkih in ne kupljena na hitro kot v primeru že v naprej izdelanih očal. Bralna očala, ki jih lahko kupimo na pošti, v lekarni ali v drogeriji, so namenjena masovni uporabi, in ne morejo zamenjati kvalitetno in individualno izdelanih očal na osnovi podatkov iz meritev. V primeru, da bralna očala potrebujete za večkrat dnevno uporabo, se odločite za nakup kvalitetnejših očal v optiki. Optika Moj optik nudi bralna očala, ki so individualno prilagojena posameznemu uporabniku. Pred naročilom bralnih očal je potrebno narediti pregled vida in določiti točno dioptrijo. Le s takšnimi očali si boste zagotovili varen in dober vid, zato premislite koliko cenite vaše oči.

SONČNA OČALA Z DIOPTRIJO

Sončna očala z dioptrijo so sončna očala s korekcijskimi stekli z vašo točno dioptrijo. Očalna stekla za sončna očala so lahko ravna ali ukrivljena. Slednja so bolj zaprta in sledijo naravni krivini obraza. Zaradi svoje ukrivljenosti nudijo boljšo zaščito oči, kot ravna sončna očala. Pred nevarno UV svetlobo, močnim bleščanjem, vetrom in tudi pred pljuski morske vode so oči zaščitene od spredaj, z vrha in od strani. Ukrivljena sončna očala z dioptrijo vključujejo individualni izračun dioptrije, ki je narejen za vsako osebo posebej. Vgradnja ukrivljenih dioptrijskih očalnih stekel z dioptrijo je odvisna od okvirja in njegove velikosti, očesne razdalje med zenicama in dioptrije. Pred naročilom očalnih stekel je potreben pregled vida in podrobna meritev očesnih podatkov. Optika Moj Optik Ljubljana vam zagotavlja nepopačen vid tudi ob robovih ukrivljenih stekel. Sončna stekla z dioptrijo so lahko naročijo v poljubni barvi s polarizacijo ali brez. Polarizacijsko očalno steklo ne prepušča svetlobe, ki se odbija od površin in jo opazimo kot bleščanje. Pri izdelavi očal s takimi stekli je potrebna velika natančnost. Rezultat so individualna sončna očala z dioptrijo, ki so narejena posebej za vas in vam bodo tudi pri športnih aktivnostih omogočila oster vid na vse razdalje.

OČESNI PREGLEDI ZA OTROKE

Očesni pregled za otroke je strokovna ocena zdravja oči ter vida. Izvaja ga lahko optometrist ali oftalmolog. Očesni pregled je v zgodnjih letih bistvenega pomena, saj se le tako lahko prepričate, da ima vaš otrok razvite vidne veščine, ki jih potrebuje, da bi v šoli in tudi kasneje v življenju dobro funkcioniral. Tako lahko zagotovimo, da so otrokove oči zdrave in da otrok nima problemov, ki bi lahko vplivali na učinkovitost in njegove rezultate v šoli. Prvi obširen očesni pregled je priporočljivo opraviti, ko je otrok star 6 mesecev. Naslednji očesni pregled sledi ob starosti treh let in potem tik pred vstopom v šolo pri petih ali šestih letih. Šolarjem, ki korekcije trenutno ne potrebujejo, je priporočeno očesni pregled opraviti na dve leti, otroci, ki nosijo očala, pa imajo očesni pregled vsako leto oziroma po navodilih optometrista. Dovolj zgodnje prepoznavanje težav z vidom pri otrocih je zelo pomembno, saj imamo tako veliko več možnosti za odpravo očesne napake. Otrok, ki ne vidi na tablo ali ne prebere majhnih črk lahko postane hitro razdražljiv, kar lahko vodi v zakasneli razvoj in slabše rezultate v šoli. Nekateri problemi z vidom, kot je leno oko, je najbolje zdraviti, če jih odkrijemo dovolj zgodaj, ko se otrokov vidni sistem še razvija. Optika Moj optik nudi očesne preglede za otroke v starosti od treh let naprej.