Lesena očala Sossa

Naravna, sveža in unikatna

Si želite nositi nekaj povsem naravnega, a hkrati udobnega in unikatnega? Lesena očala Sossa so izdelana iz različnih vrst lesa, poleg tega pa so lahka, naravna in nekaj posebnega!

Ideja o ročno izdelanih lesenih okvirjih Sossa prihaja iz Turčije. Nastala so iz želje po kvalitetnih, ekološko prijaznih in modernih očalih. Mističnost lesa ujeta v nove okvirje Sossa bo navdušila vse, ki želijo na svojem obrazu nositi unikatne vzorce narave v obliki očal. Primerna so za moške in ženske in vse, ki jim je pomembna trajnostna pridelava surovin. Les iz katerega so izdelana lesena očala Sossa ima posebno mesto tudi v slovenski kulturi.

Lesena očala Sossa

Lesena očala Sossa

 

Javorjev les za očala

Zelo poznan je trpežen javorjev les, iz katerega smo včasih Slovenci tradicionalno izdelovali javorjevo kmečko mizo. Javorjev les poznamo po velikem spektru uporabnosti. Iz njega se izdeluje pohištvo, glasbila, kuhalnice in še veliko več. Javorjev les očalom doda svetlost in je zelo primeren za svetlopolte, hkrati pa deluje kontrastno na temni polti.

Javorjev les za očala

Javorjev les za očala

Ebenovina

Pravo barvno nasprotje javorovini je ebenovina, ki je črne ali temno rjave barve. Ta les je zaradi svoje žilavosti in gostote zelo zahteven za obdelavo. Po obdelavi ima izjemen naravni sijaj, po poliranju pa se sijaj lahko primerja z ogledalom. Iz ebenovine se tradicionalno izdeluje črne šahovske figure in črne tipke na klavirju. Lesena očala iz ebenovine imajo prestižni čokoladni pridih, in so zelo primerna za posameznike, ki si želijo biti opaženi.

Očala iz ebenovine

Očala iz ebenovine

Črni oreh in lesena očala

Naslednji temni les, ki se uporablja za izdelavo lesenih očal Sossa je črni oreh. Gre za izjemno trd les z gosto strukturo lesnih vlaken. Ne smemo ga zamenjevati za navadni oreh, katerega plodove uživamo v različnih jedeh. Črni oreh je zelo cenjen v lesni industriji, saj ima zelo trdno, stabilno strukturo in dobro prenaša vse vrste obdelave. Ker je odporen na udarce, se ga uporablja za izdelavo lesenih delov pušk. Spada med odpornejše vrste lesa, saj kljubuje tudi vlagi in se ne razteza. Njegova barva spominja na barvo dišečega cimeta.

Očala iz črnega oreha

Očala iz črnega oreha

Tikovina – prijeten vonj in izjemna čvrstost

Prav tako obstojen les je tikovina, les tropskega drevesa Tikovca. Zanj je značilen prijeten vonj ter izjemna čvrstost. Ta les je zelo odporen na spremembe temperature, kljubuje morski vodi, sončni pripeki ter se ne zvija in ne cepi. Zaradi teh lastnosti je cenjen pri pomorščakih, saj se ga uporablja za izdelavo navtičnih tlakov.

Tikovina za očala

Tikovina za očala

Očala iz rožnega lesa

Rožnemu lesu pripisujejo prijeten sladkast vonj, ki ostaja več let. Rožni les je izredno robusten, močan in težak, zelo dobro prenaša obdelavo in poliranje. Uporablja se za izdelavo kitar in luksuznih talnih oblog. Očala iz rožnega lesa so v barvnih odtenkih rahlo praženih kavnih zrnc.

Očala iz rožnega lesa

Očala iz rožnega lesa

Pisano kot mahagonij

Les sapele spominja na les mahagonija, nemalokrat pa se ga uporablja kot njegov nadomestek. Ta vrsta lesa je zelo trda in težka za obdelavo, saj ima visoko gostoto ter prepletajoče lesene strukture. Njegova barva je zelo pisana, skoraj mavrična. Najznačilnejši odtenki so od svetlo roza do rjave in od zlate do rdeče. Uporablja se v izdelavi glasbenih inštrumentov, talnih oblog in pohištva. Ker je tovrstni les toplih odtenkov, lesena očala poživijo obraz in omehčajo ostre strukture obraza.

Pisano kot mahagonij

Mahagonijev les

 

Individualno prilagojena lesena očala Sossa

Večina modelov lesenih očal Sossa je izdelana iz dveh zgoraj opisanih vrst lesa, nekateri modeli pa imajo v priponke oziroma ročke vključene tudi detajle iz pravega srebra.

Ker se iz lesa težko izdela vse komponente očal, je v notranjost priponk dodana kovinska žica za stabilnost ter acetatni zaključek. Slednji optikom omogoča prilagajanje priponk za ušesi, tako da ima lahko vsaka stranka individualno prilagojena očala. Ta so zelo udobna, zato naj vas ne skrbi da bi bila toga ali trda. Tudi nosni del očal je prilagojen tako, da nudi kar največ udobja. Tudi po dolgem dnevu se vam očala ne bodo zdela težka ali neprijetna.

Od retro do okroglih in pravokotnih lesenih očal

Lesena očala Sossa lahko dobite v več različnih oblikah, od retro, okroglih pa vse do pravokotnih ter kvadratnih. Obliko očal, ki vam najbolj pristaja boste enostavno izbrali s pomočjo strokovnih nasvetov optika, ki vam bo z veseljem pomagal. V pomoč pri izbiri okvirjev so vam lahko tudi različnimi nasveti, ki jih opisujemo tu: https://www.mojoptik.si/ocala/pravilna-izbira-okvirjev/

Lesena očala so hipoalergena!

Lesena očala Sossa so izdelana iz različnih vrst lesa, zato so primerna tudi za posameznike, ki imajo alergije na različne vrste kovin ali na druge materiale. Les je hipoalergen.

Vgradnja očalnih stekel v lesena očala

  • Lesena očala Sossa so primerna za vgradnjo vseh vrst stekel. V Optiki Moj Optik vam lahko vgradimo očalna stekla samo za daljavo ali samo za branje, lahko pa si omislite progresivna stekla, s katerimi lahko združite obe dioptriji v enih očalih.
  • Prav tako so lesena očala Sossa zelo primerna za vgradnjo progresivnih delovnih oziroma office stekel, ki jih uporabljate za računalnik in branje. Taka stekla so zelo primerna za presbiope, ki v službi uporabljajo računalnike in imajo veliko bližinskega dela, očal za daleč pa ne nosijo.
  • Priporočamo tudi kakovostni antirefleksni nanos, ki bo očalna stekla zaščitil pred praskami ter neprijetnim bleščanjem stekel.
  • Lesena očala Sossa so zelo primerna tudi za vgradnjo sončnih očalnih stekel, s polarizacijo ali brez. Polarizacijska sončna očala vam bodo pomagala eliminirati neprijetno bleščanje sonca, ki se odbija od različnih površin kot je voda, sneg, mokra cesta ali vetrobranska stekla avtomobilov.

V kolikor vam je pomembno udobje, hkrati pa si želite nekaj edinstvenega, boste z lesenimi očali Sossa nedvomno zadovoljni in navdušeni. V primeru, da se vaša dioptrija spremeni, vam preprosto zamenjamo samo očalna stekla. Vsa lesena očala Sossa so primerna za vsakodnevno uporabo, saj so zaščitena in polirana z najkvalitetnejšimi materiali in obdelavami.

 

Koristen nasvet

Koristen nasvet:

Pred naročilom korekcijskih stekel vam svetujemo, da opravite tudi pregled vida. Točno izmerjena dioptrija je ključna pri izdelavi stekel za očala, ki bodo služila svojemu namenu.