Skoči na vsebino

Očala OVVO

Ustvarjalci Ovvo očal so si zadali cilj izdelati najbolj vzdržljive in najlažje okvirje na svetu. Ko so se podali na pot iskanja kovinskega materiala, ki bi dosegal te lastnosti in njihove visoke standarde, ga niso našli – zato so ga izdelali sami. Rezultat je mojstrovina njihove iznajdljivosti. Kombinacija kirurškega jekla in titana nudi izjemno udobje, ki prenaša neizprosne izzive vsakdanjega življenja s stilom in eleganco.

ovvo očala

SPOJ KIRURŠKEGA JEKLA S TITANOM

V Ovvo kolekciji optičnih okvirjev se uporablja patentirana tehnologija, ki kljubuje oviram designa in zmogljivosti. Vsak okvir je zasnovan na bazi visoko kvalitetnega kirurškega jekla in titanove zmesi v razmerju 70:30%. Ta inovativna kovina je zato hipo-alergena, izjemno vzdržljiva, lahka za nošnjo, prožna in odporna na visoke temperature.

ovvo očala okvirji

ŠARNIRJI IN VZMETI

Patentirane vzmeti brez vijakov so zanesljive, enostavne in vzdržljive. Te vzmeti lahko prenesejo 40 kg vlečne sile in so laboratorijsko testirane, da lahko prenesejo 300.000 vrtljajev, kar je primerljivo z 205 letno uporabo. In to vse v okvirju, ki tehta manj kot 20 gramov.

FUNKCIONALNI NOSNIKI IN ROČKE

Nosniki, ki so 3D nastavljivi imajo pomembno vlogo pri udobju nošnje teh očal. Ker so ergonomsko oblikovani in zanesljivi lahko ta očala nosite cel dan brez občutka nelagodja. Nosne blazinice pa so tudi zamenljive. Priponke oz. ročke so nastavljive in regulirano napetostno prilagodljive. Proizvajalci so obsedeni z iskanjem šibkosti okvirja in se konstantno ukvarjajo z odpravo le-teh, preden okvir pristane na policah optik.

 

KARBON Z LASTNOSTMI DIAMANTA

V svojih kolekcijah uporabljajo inovativno nanotehnologijo, ki prinaša karakteristike diamanta v okvirje. DLC (Diamond Like Carbon) je laboratorijsko sintetiziran material, ki nastane z razkrajanjem ogljikovodikovih plinov v karbonske atome, ki se posamično nalagajo v karbonski sloj, ki je tanjši od papirja, trši od diamanta in močnejši od jekla. Ta sloj ne dopušča nobenih nepravilnosti ali šibkih površin, nagnjenih k lomljivosti.
Ko premažejo njihovo visoko zmogljivo kovino z DLC komponento ta okvir postane še bolj močan, vzdržljiv in tudi odporen na praske.

 

DUO KOLEKCIJA

Ta kolekcija je kombinacija visoko vzdržljivega acetata in s kirurškim jeklom in ročkami iz titana. Ti sofisticirani okvirji prinašajo udobno in dolgoročno nošnjo v drzni estetiki. Spoj acetata in njihove inovativne kombinacije kovin potegnejo najboljše iz obeh materialov v estetsko oblikovanih okvirjih, ki so tako robustna kot prefinjena.

V naši optiki imamo na voljo veliko izbiro Ovvo okvirjev, tako korekcijskih kot tudi sončnih. V okvirje vam lahko vgradimo stekla za daljavo, za bližino ali pa vse v enem. Progresivna stekla lahko uporabljate za daljavo in bližino hkrati. Vgradimo vam lahko tudi posebna pisarniška stekla, s katerimi je največji poudarek na funkcionalni uporabi računalnika in branje, nudijo pa tudi zaščito pred škodljivo modro svetlobo, ki prihaja iz modernih ekranov.

Okvirji Ovvo imajo v naši optiki posebno mesto, kjer lahko preverite njihove trditve o vzdržljivosti okvirjev tudi sami. Okvirji namreč visijo in imajo pritrjeno 25 kilogramsko utež, ki dokazuje da so res edinstveni. Prav zares so paša za oči.

Te skrbi tvoj vid?

V primeru, da se pojavljajo motnje vida, vam svetujemo, da pregled vida opravite čimprej.

×