Računalniška očala

Očala za ljudi, ki veliko delajo z računalnikom

Očala za računalnik nam olajšajo gledanje pri delu z računalnikom. Ker računalnike uporabljamo vedno bolj pogosto, je obremenjenost naših oči vedno večja.

Sindrom računalniškega vida je novodobni pojav, ki ga spremljajo napete in izmučene oči, zamegljen vid in glavoboli. Ob pretiranem delu za računalnikom postanejo naše oči utrujene in suhe. Raziskave so pokazale, da mežikamo kar 5-krat manj kot običajno.

Očala za računalnik

Očala za računalnik

Najnovejši LED LCD računalniški zasloni ne sevajo več in so brez katodne cevi. Res pa je, da imajo novodobni monitorji veliko več barv in detajlov, ki posledično preobremenijo oči z informacijami.

Čista bela očalna stekla z antirefleksnim nanosom zagotavljajo maksimalen izkoristek prehoda svetlobe skozi očalno steklo. Ob tem se zmanjša refleksija kar je manj naporno za oči.

Očalna stekla teh očal so lahko obarvana rumeno ali oplemenitena z antirefleksnim premazom. Ob gledanju skozi steklo se poveča kontrastnost in s tem vidljivost na računalniškem monitorju. Antirefleksni premaz zagotavlja manjšo bleščavost in boljši prehod svetlobe skozi očalno steklo. Po večurnem delu ob računalniku bodo taka očala zmanjšala utrujenost oči.

Očala brez in z antirefleksnim premazom

Očala brez in z antirefleksnim premazom

Računalniška očala so lahko narejena z vašo dioptrijo in jih uporabljate v ta namen. Vsekakor vam priporočamo očala z antirefleksnim premazom, ki bo omogočal bolj jasno sliko, večji prehod svetlobe in udobnost.