Skoči na vsebino

Pregled za očala

Kako v optiki Moj Optik poteka pregled za očala

Naročilo na pregled za očala

Preglede vida za očala opravljamo vsako sredo času med 8. in 17. uro. Čakalnih vrst pri nas nimamo, na vrsti ste lahko že v istem tednu.

Naročilo na pregled lahko opravite osebno v optiki, nas pokličete po telefonu ali pa se naročite preko obrazca za naročilo na pregled vida na naši spletni strani. Z naročilom na pregled si zagotovite prost termin in se izognete čakanju. Naročilo na pregled lahko opravite kadarkoli.

Potrditev termina in opomnik na pregled

Ko se naročite na pregled za očala, vam po telefonu potrdimo vaš želeni termin in si rezerviramo čas za vas. En dan pred pregledom vam pošljemo kratek SMS, s katerim vas opomnimo na vaš pregled za očala za naslednji dan.

Testna očala za pregled
Testna očala za pregled

Trenutno stanje obstoječih očal

Če prihajate v našo optiko prvič, vas bomo povprašali za vaše osebne podatke in izmerili vaša očala, ki jih trenutno uporabljate. Če uporabljate več očal, vam svetujemo, da jih na pregled za očala prinesete s seboj, da izmerimo tudi te.

Z merjenjem vaših očal na fokometru/lensmetru (naprava za merjenje dioptrije očalnih stekel) zabeležimo sedanjo dioptrijo, ki jo imate v očalih in izmerimo razdaljo optičnih centrov. Če ste uporabnik progresivnih stekel, lahko iz stekel razberemo tudi proizvajalca, tip leč in podatke, ki so lasersko zapisani na vaših steklih. Zabeležimo tudi tip nanosa na steklu, barvo in za kakšen namen se očala uporabljajo.

Podatki o obstoječih očalih so pomembni zato, da lahko po opravljenem pregledu za očala primerjamo izmerjeno dioptrijo z dioptrijo v očalih in ugotovimo spremembo. Prav tako lahko ugotovimo, ali vam obstoječa očala ustrezajo ali pa vam morda povzročajo težave. Razlog za to je lahko v dioptriji, napačno izdelani medzenični razdalji, neprilagojenem okvirju ali pa v neustrezno izbranih očalnih steklih.

Posvetovanje in razlog obiska

Pred začetkom vas bomo povprašali tudi o razlogu obiska, saj bomo s tem prilagodili pregled in bomo bolj pozorni na vaš problem z očmi.

Vaš vzrok za prihod na pregled za očala je lahko preventiven, lahko je povezan z vašimi očesnimi težavami ali oslabljenim vidom. Morda imate glavobole, vas motijo očala, ki jih uporabljate ali pa vas je poslal vaš osebni zdravnik.

Pregled za očala
Pregled za očala

Pregled vida za očala

V optiki Moj optik pregled vida traja 20-30 minut in zajema objektivno in subjektivno meritev dioptrije za daljavo in bližino, pregled oči z očesnim mikroskopom in oftalmoskopom, merjenje očesnega pritiska z brezkontaktnim tonometrom.

Preventivno merjenje očesnega pritiska je priporočljivo, saj je povečan pritisk v očesu lahko znak za nastajanje glavkoma. Merjenje očesnega pritiska je popolnoma neboleče in primerno za vse starosti.

Posvet po opravljenem pregledu za očala

Po zaključku pregleda se bo optometrist z vami pogovoril o rezultatih pregleda in zdravstvenem stanju vaših oči. V primeru, da bi ob pregledu zaznal kakršnokoli spremembo na vaših očeh, vam bo o tem ustrezno svetoval. Povedal vam bo tudi kakšno dioptrijo za očala potrebujete. Ko opravite pregled za očala, prejmete izvid, kjer so zabeleženi vsi podatki pregleda in vaša izmerjena dioptrija. V primeru, da očal ne potrebujete, vam bo optometrist izdal potrdilo, ki to potrjuje.

Zakaj bi opravili pregled za očala v optiki Moj optik?

  • Jamstvo na meritev dioptrije in izdelavo očal

Odlično opravljen pregled vida in brezhibno izdelana očala so osnova našega dela. Očala morajo biti narejena individualno za posameznega uporabnika. Optika Moj optik vam na meritev dioptrije in izdelavo očal nudi jamstvo. Z jamstvom vam zagotavljamo, da sta izmerjena dioptrija in zenična razdalja točni in da so očala brezhibno izdelana. V primeru morebitnih težav se vse ureja na enem mestu, kar za vas ne predstavlja dodatnih stroškov in neprijetnosti.

  • Daljši pregled

V optiki Moj optik vsak pregled vida poteka od 20 do 30 minut. Za pregled si vzamemo več časa, kot v večini drugih optik. Smatramo, da sta osebni pristop in več posvečenega časa ključnega pomena. Dobro opravljen pregled je podlaga za izdelavo očesnega pripomočka, ki bo služil svojemu namenu. Trudimo se, da vsakemu namenimo toliko časa kolikor ga potrebuje in mu z izčrpnim pogovorom pojasnimo naravo njegovih težav in predlagane rešitve.

Te skrbi tvoj vid?

V primeru, da se pojavljajo motnje vida, vam svetujemo, da pregled vida opravite čimprej.

×