Pregled za očala

Kako v optiki Moj Optik poteka pregled za očala

Naročilo na pregled za očala

Naročilo na pregled lahko opravite osebno v optiki, nas pokličete po telefonu ali pa se naročite preko obrazca za naročilo na pregled vida na naši spletni strani. Z naročilom na pregled si zagotovite prost termin in se izognete čakanju. Naročilo na pregled lahko opravite kadarkoli, preglede vida pa opravljamo vsak četrtek.

Potrditev termina in opomnik na pregled

Ko se naročite na pregled za očala, vam po telefonu potrdimo vaš želeni termin in si rezerviramo čas za vas. En dan pred pregledom vam pošljemo kratek SMS, s katerim vas opomnimo na vaš pregled za očala za naslednji dan.

Testna očala za pregled

Testna očala za pregled

Trenutno stanje obstoječih očal

Če prihajate v našo optiko prvič, vas bomo povprašali za vaše osebne podatke in izmerili vaša očala, ki jih trenutno uporabljate. Če uporabljate več očal, vam svetujemo, da jih na pregled za očala prinesete s seboj, da izmerimo tudi te.

Z merjenjem vaših očal na fokometru/lensmetru (naprava za merjenje dioptrije očalnih stekel) zabeležimo sedanjo dioptrijo, ki jo imate v očalih in izmerimo razdaljo optičnih centrov. Če ste uporabnik progresivnih stekel, lahko iz stekel razberemo tudi proizvajalca, tip leč in podatke, ki so lasersko zapisani na vaših steklih. Zabeležimo tudi tip nanosa na steklu, barvo in za kakšen namen se očala uporabljajo.

Posvetovanje in razlog obiska

Pred začetkom vas bomo povprašali tudi o razlogu obiska, saj bomo s tem prilagodili pregled in bomo bolj pozorni na vaš problem z očmi.
Vaš vzrok za prihod na pregled za očala je lahko preventiven, lahko je povezan z vašimi očesnimi težavami ali oslabljenim vidom. Morda imate glavobole, vas motijo očala, ki jih uporabljate ali pa vas je poslal vaš osebni zdravnik.

Pregled za očala

Pregled za očala

Pregled vida za očala

V optiki Moj optik pregled vida traja 20-30 minut in zajema objektivno in subjektivno meritev dioptrije za daljavo in bližino, pregled oči z očesnim mikroskopom in oftalmoskopom, merjenje očesnega pritiska z brezkontaktnim tonometrom.

Preventivno merjenje očesnega pritiska je priporočljivo, saj je povečan pritisk v očesu lahko znak za nastajanje glavkoma. Merjenje očesnega pritiska je popolnoma neboleče in primerno za vse starosti.

Ko opravite pregled za očala prejmete izvid, kjer so zabeleženi vsi podatki pregleda in vaša izmerjena dioptrija.