Progresivna očala

Multifokalna ali večžariščna očala

Kaj so progresivna očala?

Progresivna očala so večnamenska očala, ki jih uporabljamo za gledanje v daljavo in na bližino. Pri progresivnih očalih je očalno steklo gladko, brez vidnih bližinskih segmentov ali črtic, kot so vidni pri bifokalnih ali trifokalnih steklih.

Komu so progresivna očala namenjena?

Progresivna očala so primerna za ljudi, ki imajo dioptrijo za daljavo in bližino in tudi za tiste, ki imajo le dioptrijo za branje. Prednost progresivnih očal je preprostost uporabe, saj potrebujete le ena očala za vsa opravila. S progresivnimi očali lahko v trenutku spremenite smer gledanja in dobro vidite tako v daljavo kakor tudi vse vmesne in bližinske predmete. V primeru, da imate namesto progresivnih očal dvoja očala, ena za daljavo in ena za bližino, je potrebno očala ves čas menjati.

Progresivna očala redno uporablja mnogo ljudi. Veliko se jih je nanje hitro in z zadovoljstvom privadilo, so pa tudi ljudje, ki se na progresivna očala privajajo dlje kot drugi. Vzrok za to so različni dejavniki, ki jih pri nas skrbno upoštevamo. Posebno pozornost namenimo individualni meritvi očesnih podatkov, največ pozornosti pa namenimo sami izdelavi očal. Še posebno progresivna očala morajo biti narejena natančno po vaših izmerjenih podatkih.

Pogled skozi progresivna očala

Pogled skozi progresivna očala

Progresivna očala in pregled vida

Preden naročite progresivna očala vam priporočamo, da opravite tudi pregled vida. Optika Moj optik nudi preglede vida za očala in kontaktne leče. Pregled vida opravi optometrist, ki nudi celostno oskrbo oči in vida. Ob vsakem pregledu se opravi tudi pregled očesnega ozadja in meritev očesnega pritiska. V optiki ob opravljenem pregledu vida nudimo jamstvo na izmerjeno dioptrijo in izdelana očala, kar pomeni, da vam vrnemo denar, če z očali niste zadovoljni.

Dejstvo je, da samo brezhibna skladnost slik obeh očes omogoča optimalno naravno prostorsko zaznavo. Zato pa je zelo pomembna pravilna izbira in natančna izdelava progresivnih stekel.

Več o različnih vrstah progresivnih stekel si lahko preberete na sledeči povezavi: vrste progresivnih stekel

Izbira okvirjev za progresivna očala

Izbira okvirjev za progresivna očala

Pri izbiri okvirjev za progresivna očala moramo biti še posebej pozorni. S pravilno izbiro okvirjev mora biti zagotovljena polna uporabnost bralnega območja, hkrati pa moramo imeti dovolj veliko vidno polje tudi za daljavo. Več o tem si lahko preberete na sledeči povezavi: izbira okvirjev za progresivna očala

 

 

 

Progresivna stekla

Progresivna stekla

Progresivna stekla lahko razvrstimo po kvaliteti, po širini vidnih polj in po stopnji prilagojenosti za uporabnika. Na voljo imamo osnovna, izboljšana, napredna in osebno prilagojena progresivna očala.

 

 

 

Cene progresivnih stekel

Progresivna stekla – cena

Cena za progresivna očala je odvisna od kvalitete progresivnih stekel in garancije na antirefleksni nanos, ki jo ponuja proizvajalec. Vsak proizvajalec ima različne cenovne razrede progresivnih stekel. Več o tem si lahko preberete na sledeči povezavi: progresivna stekla – cena

 

 

Koristen nasvet

Koristen nasvet:

Pred naročilom progresivnih očal vam svetujemo, da se pozanimate o vrstah progresivnih stekel, saj se med seboj lahko zelo razlikujejo. Priporočamo vam, da izberete progresivna očala s širšimi polji za bližino in srednje razdalje. Nekatera progresivna stekla imajo polja ožja, zato je privajanje na korekcijska očala lahko težje in dolgotrajnejše.