Obvestilo o zasebnosti

Spletna stran mojoptik.si (v nadaljevanju: Ponudnik) si prizadeva varovati zasebnost uporabnikov. To obvestilo o zasebnosti vsebuje določbe, kako spletna stran zbira in uporablja podatke. Z dostopom na spletno stran uporabniki soglašajo z načini zbiranja in uporabe podatkov, opisanimi v tem obvestilu o zasebnosti.

ZBIRANJE OSEBNIH PODATKOV

Za prijavo na e-novice, pridobitev kupona ali drugih ugodnosti, poslano povpraševanje ali za prijavo na pregled vida uporabnik potrebuje informacije, ki omogočajo osebno prepoznavo (osebne podatke) ali nam omogočajo, da se obrnemo na uporabnika glede izvedbe določene storitve, ki jo je le-ta zahteval, kot je na primer prejemanje informacij o storitvah, ki jih ponuja spletna stran, naročanje e-novic, naročanje na pregled vida, pridobitev določenih ugodnosti v obliki kupona. Osebni podatki, ki jih zbiramo, lahko obsegajo uporabnikovo ime, priimek, naziv, ime podjetja ali organizacije, e-poštni naslov, telefonsko številko.

Ponudnik lahko zbira določene podatke o uporabnikovem obisku, kot so ime ponudnika internetnih storitev in naslov IP (Internet Protocol), preko katerega dostopa uporabnik do interneta, datum in uro, torej kdaj uporabnik dostopa do ponudnika in internetni naslov spletne strani, neposredno s katere je uporabnik prišel do ponudnika. Ti podatki se uporabljajo za izboljšanje in skrbništvo ponudnika ter analiziranje trendov oziroma podatkov.

S prijavo na e-novice, poslanim povpraševanjem, naročilom na pregled vida ali s prijavo na pridobitev ugodnosti se strinjate, da ponudnik o vas zbira osebne podatke, ki ste jih posredovali ob prijavi. S tem omogočite podjetju MEA MEA d.o.o., Železna cesta 10c, 1000 Ljubljana, da zbira in obdeluje posredovane osebne podatke. Posredovani osebni podatki se obdelujejo v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov in veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

UPORABA OSEBNIH PODATKOV

Osebni podatki, zbrani na tej spletni strani, bodo uporabljeni za delovanje same spletne strani in za izvajanje storitev, ki jih je uporabnik zahteval ali dovolil. Za te namene lahko uporabimo osebne podatke, da se lahko uporabniku ponudijo učinkovitejše storitve, izboljšamo spletno stran ter da spletna stran postane preprostejša za uporabo tako, da se odpravi potreba po večkratnem vnašanju istih podatkov.

Uporabnikove osebne podatke lahko uporabimo, da mu ponudimo pomembne informacije o storitvah, ki jih uporablja, vključno z nujnimi posodobitvami in obvestili. Poleg tega uporabnikom lahko z njihovim dovoljenjem pošiljamo informacije o drugih storitvah. Osebne podatke potrebujemo, da vam lažje podamo odgovor oz. ponudbo na vaše povpraševanje oz. za izvedbo naročene storitve.

Če se uporabnik naroči na novice ali pristane na prejemanje reklamnih e-poštnih sporočil, lahko spletna stran uporabi prilagojene povezave ali podobne tehnologije za spremljanje e-poštnih povezav, ki jih klikne. Tako pridobljene podatke lahko povežemo z uporabnikovimi osebnimi podatki, da bi mu lahko ponudili bolj osredotočene e-poštne komunikacije ali informacije o nakupih. V vsakem e-poštnem sporočilu, ki ga pošljemo uporabniku, je povezava, ki omogoča ukinitev pošiljanja take vrste sporočil na njegov e-poštni naslov.

NADZOR OSEBNIH PODATKOV

Osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam in jih ne bomo javno razkrili, razen izbranim pogodbenim partnerjem, katere prav tako zavezuje Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov, če je le-to nujno potrebno za izvedbo storitve. Kot je opisano v naslednjem razdelku, ima uporabnik možnost dostopa do osebnih podatkov.

Ponudnik lahko občasno pošilja e-poštna sporočila, s katerimi uporabnike obvešča o tehničnih ali varnostnih težavah, povezanih s storitvami, ki jih je zahteval, ali s potrditvijo zahtevane storitve. Pri nekaterih storitvah je stik s strankami bistven del storitve. Pošiljanja takih obvestil uporabniki ne morejo preprečiti, ker menimo, da so bistven del storitve, ki so jo izbrali.

VARNOST OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik si prizadeva varovati osebne podatke uporabnikov. V ta namen se uporablja več varnostnih tehnologij in postopkov, ki pomagajo zaščititi osebne podatke pred nepooblaščenim dostopom, uporabo ali razkritjem.

SPREMEMBA OBVESTILA O ZASEBNOSTI

Pridržujemo si pravico, da to Obvestilo o zasebnosti lahko občasno posodobimo. Ko se to opravi, se ustrezno spremeni tudi datum zadnje spremembe, prikazan na dnu Obvestila o zasebnosti. O pomembnih spremembah tega Obvestila o zasebnosti se obvesti uporabnike bodisi z vidnim obvestilom na spletni strani bodisi z neposrednim obvestilom preko elektronske pošte. Priporočamo, da si uporabniki spletne strani občasno znova ogledajo to Obvestilo o zasebnosti, da bodo na tekočem o tem, kako ponudnik zaščiti osebne podatke, ki jih zbere. Nadaljnja uporaba te spletne strani predstavlja uporabnikovo soglasje s tem Obvestilom o zasebnosti in morebitnimi njegovimi posodobitvami.

SHRANJEVANJE IN IZBRIS OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, hranimo do preklica. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli pisno prekličete. Od novic, ki jih ponudnik pošilja, se lahko odjavite preko povezave v vsaki novici za odjavo, z e-mail sporočilom na info@mojoptik.si ali po pošti na naslov MEA MEA d.o.o., Železna cesta 10c, 1000 Ljubljana.

VPRAŠANJA IN PREDLOGI

V kolikor se porajajo kakršna koli vprašanja ali predlogi glede zbiranja, uporabe in razkrivanja osebnih podatkov, jih lahko posreduje na e-mail info@mojoptik.si.

Nazadnje posodobljeno: 15.3.2019