Skoči na vsebino

Športna očala

Športno ukrivljena dioptrijska očala

Optika Moj optik sledi razvoju tehnologije na različnih področjih, še posebej pa v segmentu optike. Veliko stvari, ki so bile včasih nemogoče, so sedaj že dostopne in izvedljive, pa četudi sodite med ljudi z nekoliko višjo dioptrijo.

Športna očala
Športna očala

V primeru, da se odločite za okvir z ukrivljenimi stekli, vam predstavljamo športna ukrivljena očalna stekla z dioptrijo. Ukrivljena očalna stekla vključujejo individualni izračun dioptrije glede na kot gledanja ter naklon okvirja, ki odpravlja napake, ki so vas kot posledica odvrnile od nakupa športnih ukrivljenih očal z dioptrijo. V sami izdelavi stekla so upoštevani podatki okvirja in prizmatični učinki na dano dioptrijo. Slika na robovih ni popačena, kot bi bila v primeru navadnih korekcijskih stekel, ki so ukrivljena.

Stekla so lahko enožariščna ali progresivna (za daljavo in bližino) in zatemnjena po vaši želji in v različnih barvah. Izbirate lahko med stekli, ki samodejno potemnijo na soncu (foto senzibilna stekla) ali pa polarizacijska, ki so nepogrešljiva na morju ali pri ribolovu.

Ukrivljena športna očala
Ukrivljena športna očala

Pri izdelavi očal s takimi stekli je potrebna velika natančnost. V naši optiki vas po opravljeni strokovni meritvi vida slikamo na stoječem iTerminal-u in s tem izmerimo vse očesne podatke, kot okvirja, naklon ter nagib glave. Rezultat so individualna korekcijska očala, ki so narejena posebej za vas in vam bodo tudi pri športnih aktivnostih omogočila oster vid na vse razdalje.

Te skrbi tvoj vid?

V primeru, da se pojavljajo motnje vida, vam svetujemo, da pregled vida opravite čimprej.

×