Skoči na vsebino

Polarizacijska sončna očala

Nič več bleščanja s polarizacijskimi očali

Predstavljamo vam očala, ki že obstoječim lastnostim sončnih očal dodajo boljšo kontrastnost in zmanjšano bleščanje. To so polarizacijska očala, ki predstavljajo eno izmed največjih odkritij na področju optične znanosti. Polarizacijska stekla skoraj v celoti izničijo zaslepljujoče odboje svetlobe in s tem močno izboljšajo sliko in zmanjšajo utrujenost oči.

Polarizacijska očala so nadgradnja sončnih očal. V sami strukturi očalnega stekla se nahaja poseben polarizacijski filter, ki omogoči, da očalno steklo ne prepušča moteče bleščeče svetlobe, ki se odbija od različnih površin. Polarizacija zagotavlja odstranitev motečih odbojev na morski gladini in ostalih vodnih površinah ali snegu.

Pogled s klasičnimi sončnimi očali
Pogled s klasičnimi sončnimi očali

Zaradi specifičnih lastnosti so polarizacijska očala še posebej primerna pri vodnih in zimskih športih ter pri vožnji. Zelo dobro jih poznajo jadralci in ribiči, saj se ob pogledu na vodno površino slika izostri in omogoči nemoten pogled v vodo in zaznavnost globine. Zelo veliko ljudi uporablja polarizacijska očala tudi kot sončna očala za vožnjo, saj je v neprijetnih situacijah, kot je bleščanje sonca na mokri cesti, dober vid zelo pomemben.

Pogled s polarizacijskimi sončnimi očali
Pogled s polarizacijskimi sončnimi očali

V primeru, da bi polarizacijska očalna stekla želeli v živo preizkusiti, ste vabljeni v optiko Moj Optik. Pri nas vam polarizacijska stekla lahko demonstriramo na polarizatorju proizvajalca Carl Zeiss.

Te skrbi tvoj vid?

V primeru, da se pojavljajo motnje vida, vam svetujemo, da pregled vida opravite čimprej.

×