Skoči na vsebino

Potapljaška maska z dioptrijo

Dober vid tudi pod morsko gladino

Podvodni svet je lepši in ostrejši s potapljaško masko z dioptrijo. Pri nas vam nudimo izdelavo potapljaške maske z vašo izmerjeno dioptrijo in pravilno zenično razdaljo. To velja tudi za ljudi ki imajo astigmatizem (cilinder), saj se v potapljaško masko lahko vgradijo stekla za korekcijo astigmatizma.

Potapljaška maska z dioptrijo
Potapljaška maska z dioptrijo

Za vgradnjo v potapljaško masko so primerna korekcijska stekla, ki so na zunanji površini ravna in se prilegajo potapljaški maski. Na notranji strani stekel je narejena vaša dioptrija. Stekla so na notranji strani lahko vbočena za (-) minus dioptrije ali izbočena za (+) plus dioptrije. Korekcijsko steklo se z pomočjo industrijskega UV lepila, ki se strdi s pomočjo UV svetlobe, pritrdi na steklo maske.

Potapljaška maska z vgrajenimi stekli z dioptrijo
Potapljaška maska z vgrajenimi stekli z dioptrijo

V masko vgrajujemo mineralna stekla, ki se ne rosijo in ne popačijo slike. Nudimo tudi možnost vgradnje zelo zahtevnih dioptrij v različne modele mask. V primeru, da masko že imate, jo lahko prinesete s seboj, da preverimo možnost vgradnje mineralnih stekel.

Koristen nasvet

Koristen nasvet:

Pred nakupom potapljaške maske z dioptrijo se posvetujte o točnem preračunu dioptrije, ki je primerna za potapljaško masko in določeno razdaljo, ki jo potrebujete. Maska mora dobro tesniti in biti primerna za vgradnjo stekel na notranjo stran maske.

 

V optiki Moj Optik vam nudimo brezplačen preizkus potapljaških mask, v katero se da vgraditi mineralna stekla z dioptrijo.
Če pa iščete masko ali specifično potapljaško opremo, pa vam priporočamo trgovino DIVESTRONG v Ljubljani s katero medsebojno sodelujemo.

Te skrbi tvoj vid?

V primeru, da se pojavljajo motnje vida, vam svetujemo, da pregled vida opravite čimprej.

×