Skoči na vsebino

Sončna očala Serengeti

Odlična očala za vožnjo

Očala Serengeti so v svetu poznana kot ena izmed najboljših sončnih očal za vožnjo. Odlikujejo jih predvsem kakovostna stekla, ki so namenjena različnim svetlobnim pogojem ter vrhunski materiali iz katerih so očala izdelana.

Serengeti
Serengeti

V očala so vgrajena foto stekla za očala, ki se prilagajajo različnim svetlobnim pogojem s spreminjanjem jakosti zatemnitve. Ob močni sončni svetlobi se očala močno zatemnijo, v mraku in v oblačnem vremenu z manj sonca pa so očala svetlejša, še vedno pa nudijo optimalen prenos svetlobe, poudarjene barve in kontraste. Vaše oči so ob tem razbremenjene in manj utrujene.

Tehnologija stekel

Zmožnost prilagajanja okolju in različnim vremenskim pogojem je dragocena dobrina za vsakega voznika. To očalom Serengeti omogoča fotokromatska tehnologija očalnih stekel. Stekla se spremembi svetlobe in količini UV svetlobe v zraku ves čas prilagajajo.

Tehnologija Spectral Control upravlja barve v vidnem spektru svetlobe in blokira motečo modro svetlobo, ki je najpogosteje razlog za utrujenost oči. Omogoča visoko ločljive kontraste, jasno sliko in izrazite barve pri gledanju, oči pa so bolj sproščene.

 

Tehnologija Spectral Control
Tehnologija Spectral Control

Očalna stekla vključujejo tudi polarizacijo, ki odpravlja moteče bleščanje z različnih gladkih površin, kot so voda, sneg, cesta ali pesek. Moteče je tudi bleščanje avtomobilskih luči, pločevine in drugih svetlečih odsevov pri vožnji ter bleščanje, ki ga povzročajo vsakodnevne vremenske razmere na prostem. Bleščanje povzroča utrujenost oči in ovira vid, s polarizacijo pa se oči sprostijo, očesna obremenitev se zmanjša.

Dioptrija

V očala Serengeti je možno vgraditi tudi dioptrijska očalna stekla za daljavo ali progresivna stekla za daljavo in bližino hkrati. V očala se vgradijo posebna športno ukrivljena očalna stekla, ki vključujejo preračun dioptrije glede na ukrivljenost okvirja in kot gledanja. Pri tem se upoštevajo točni očesni podatki vsakega posameznika. Očala so lahko fotokromatska in polarizacijska, pri gledanju pa ni nikakršnih popačenj slike na robovih.

Okvirji očal Serengeti

Okvirji očal Serengeti so oblikovani tako, da upoštevajo naravno ergonomijo obraza, ki omogoča uporabniku udobno nošenje očal. Narejeni so iz različnih materialov kot je titan, trivex, nylon in acetat. Nekateri modeli so dopolnjeni tudi z usnjem ali žametom. Okvirji iz titana so 25 % lažji od običajnih zlitin in neprimerljivo bolj vzdržljivi. Vsa očala imajo silikonske nosnike, ki so nastavljivi in hipoalergenski in omogočajo zelo udobno prileganje brez drsenja.

Sončna očala Serengeti
Sončna očala Serengeti

Posebni tehnologiji Wire-Flex in S-Flex zagotavljata veliko prilagodljivost okvirjev, udobno nošenje in prožnost ročk.

Testiranje očal Serengeti

V optiki Moj optik lahko preizkusite različne modele ter primerjate vse tipe barvnih zatemnitev stekel.

Koristen nasvet

Koristen nasvet:

Svetujemo vam, da pred nakupom preizkusite in testirate barvo očalnih stekel, saj je na voljo več različnih barv. Izberite tisto, v kateri se najbolje počutite. Pri nas lahko preizkusite vse barve očalnih stekel Serengeti.

Te skrbi tvoj vid?

V primeru, da se pojavljajo motnje vida, vam svetujemo, da pregled vida opravite čimprej.

×