Očala za računalnik

Računalniška očala – AKCIJA ! ! !

Delate več kot 6 ur na dan na računalniku? Se vam blešči, napenjate oči, občutite utrujenost, suhe oči, zamegljen vid, težko spite? Vse to so posledica naprezanja oči in digitalnega stresa, ki ga povzroča dolgotrajno delo na različnih elektronskih napravah. Modra svetloba iz ekranov lahko povzroči dolgotrajno škodo na očeh.

V optiki Moj optik vam ponujamo računalniška očala, ki imajo vgrajena stekla, ki BLOKIRAJO MODRO IN UV SVETLOBO in vas ščitijo pred škodljivimi in neželenimi učinki, ki jih povzroča dolgotrajna vsakodnevna uporaba različnih digitalnih naprav.

Za vas smo pripravili akcijo, ki velja do 30.4.2024! Očala so lahko brez dioptrije ali z dioptrijo.

Izbirate lahko med dvema paketoma:

  • PAKET A za 109 EUR

Paket vsebuje:
– OKVIR
– STEKLA 1.5, ki blokirajo UV in modro svetlobo
– MONTAŽO
– ETUI+KRPICO

Izbirate lahko med široko ponudbo korekcijskih okvirjev namenjenih za to akcijo.

Paket A vsebuje sferična enožariščna očalna stekla primerna za nižje dioptrije. Stekla so zaščitena s trdim slojem, hidrofobnim in antirefleksnim nanosom in so posebej namenjena zaščiti pred računalniškimi monitorji in drugimi elektronskimi napravami.

Paket A je primeren za ljudi brez dioptrije ali za tiste, ki imajo nižje dioptrije do skupne vrednosti dveh dioptrij.

  • PAKET B ZA 139 EUR

Paket vsebuje:
– OKVIR
– STANJŠANA STEKLA 1.6, ki blokirajo UV in modro svetlobo
– MONTAŽO
– ETUI+KRPICO

Izbirate lahko med široko ponudbo korekcijskih okvirjev namenjenih za to akcijo.

Paket B vsebuje sferična enožariščna očalna stekla primerna za nekoliko višje dioptrije. Stekla so zaščitena s trdim slojem, hidrofobnim in antirefleksnim nanosom in so posebej namenjena zaščiti pred računalniškimi monitorji in drugimi elektronskimi napravami.

Paket B je primeren za ljudi, ki imajo nekoliko višje dioptrije do skupne vrednosti štirih dioptrij in potrebujejo enkrat stanjšana očalna stekla.

 

  • V akciji računalniška očala so za to akcijo določeni in izbrani označeni okvirji, ki si jih lahko ogledate v optiki Moj optik.
  • Očalna stekla v tej akciji so iz zaloge, kar pomeni, da so že izdelana v določenem dioptrijskem razponu. V primeru višjih dioptrij ali posebnih astigmatizmov so stekla recepturna, kar pomeni, da se jih izdela po meri posameznika. V tem primeru je potrebno doplačilo po ceniku proizvajalca.
  • Akcija ni združljiva z drugimi popusti.

Zaščita oči pred digitalnimi mediji

Kaj je modra svetloba?

Modra svetloba so kratko-valovni, visoko energijski svetlobni žarki na modrem koncu vidnega svetlobnega spektra. Modra svetloba je vsepovsod okoli nas. Glavni in naravni vir modre svetlobe je za nas sonce. Poleg naravnega vira pa velik del modre svetlobe dobimo tudi preko digitalnih medijev, kot so računalnik, tablica, pametni telefon, e-bralnik in televizija. Digitalni zasloni zaradi pogostosti uporabe na naše oči in celotno počutje telesa vplivajo negativno.

Sindrom računalniškega vida

Sindrom računalniškega vida je novodobni pojav, ki ga spremljajo napete in izmučene oči, zamegljen vid in glavoboli. Prizadene 90 % ljudi, ki porabijo z digitalnimi napravami več kot 3 ure dnevno. Umetna modra svetloba našim očem sporoča, da so budne in napete, zato oko, ki je tej svetlobi izpostavljeno, v vsej intenzivnosti sprejema ogromno informacij. Ob pretiranem delu za računalnikom postanejo naše oči utrujene, razdražene in suhe. Raziskave so pokazale, da mežikamo kar 5-krat manj kot običajno. Velikokrat oči pordečijo in srbijo. Digitalni stres vpliva na celotno počutje telesa, daje občutek težke glave in moti tok spanja posameznika.

Kaj je UV svetloba?

Ultravijolični A (UVA) in ultravijolični B (UVB) žarki sončne svetlobe so močni, nevidni žarki z valovno dolžino, ki je krajša od vidne svetlobe. Vsak že dobro ve, da je UV sevanje lahko škodljivo za našo kožo, prav tako pa je lahko tudi zelo škodljivo za naše oči. Prevelika izpostavljenost nevarnim UV žarkom lahko sčasoma povzroči resne poškodbe oči in izgubo vidne ostrine. Povezujejo jo tudi z razvojem sive mrene, makularne degeneracije in tumorja na vekah.

Rešitev so očala, ki hkrati blokirajo škodljivo modro svetlobo in UV sevanje!

Odlična rešitev, ki je bila večkrat potrjena tudi v tujini, so očala za računalnik z modrim blokatorjem oziroma antirefleksom, ki ustavlja modro svetlobo, ki prihaja iz ekranov digitalnih naprav. S tem na zelo enostaven način preprečimo vstop modre svetlobe v naše oko. Poleg tega stekla vsebujejo tudi UV filter, ki še dodatno preprečuje vstop škodljivih UV žarkov v oko. To je še posebej pomembno, če digitalne naprave uporabljamo v bližini oken ali na soncu. UV filter naše oči zaščiti tudi pred difuzno svetlobo in v prostorih, ki so neustrezno osvetljeni z LED in neonskimi osvetlitvami.