Foto stekla za očala

Za tiste, ki želijo priročna korekcijska in sončna očala v enem

Fotokromatična stekla za očala na trgu zagotovo niso več novost, vendar pa se tehnologija njihove izdelave spreminja in napreduje. Foto stekla za očala reagirajo na svetlobo in se prilagodijo na novo okolje. Na prostem potemnijo in se spremenijo v sončna očala, v notranjih prostorih pa so prosojna.

Kako delujejo fotokromatična stekla?

Foto stekla potemnijo ob izpostavljenosti UV sevanju ter višjim temperaturam. Da bi ta funkcija delovala, steklu s posebnimi metodami vstavijo molekule srebrovega klorida ali druge srebrove spojine. Ko te molekule pridejo v stik s sončevo svetlobo, se razširijo in ustvarijo učinek zatemnjenosti, saj absorbirajo velik delež vidne svetlobe. Hitrost zatemnjevanja in osvetljevanja je odvisna od količine UV svetlobe v zraku in od temperature okolja. V vročih poletnih dneh se bodo stekla zelo hitro zatemnila, pozimi pa bo ta čas za odtenek daljši.

Foto stekla za očala

Foto stekla za očala

Komu so foto stekla za očala namenjena?

Foto stekla so namenjena vsem, ki imajo dinamični stil življenja ter cenijo udobje in priročnost. Zelo uporabna so, ker so to korekcijska očala za vsakodnevno uporabo in hkrati tudi sončna očala, ki so na soncu zatemnjena. V primeru, da ste bolj občutljivi na svetlobo, foto stekla pomagajo zmanjšati mežikanje in neprijetno bleščanje na prostem.

Najbolj napredna fotoobčutljiva stekla Hoya Sensity

Japonski proizvajalec očalnih stekel Hoya s svojim novim fotokromatičnim slojem Sensity ponuja najhitrejšo zatemnitev (do 45 % v pičlih 90 sekundah) in osvetlitev stekla (do 23 % svetlejše po 1 minuti). Posebna tehnologija izdelave omogoča enakomerno porazdelitev fotosenzibilnih molekul po celotnem steklu, ki zagotavlja visoko optično kvaliteto. V vseh svetlobnih pogojih ta foto stekla za očala zagotavljajo udoben vid, pri tem pa nudijo tudi 100-% UV zaščito. Foto stekla Hoya Sensity so na voljo v topli rjavi, hladni sivi ali zeleni barvi. Prednost teh očalnih stekel pred drugimi je, da delujejo na vseh koncih sveta – tudi tam, kjer je prejšnja tehnologija fotokromatičnih stekel zatajila zaradi klimatskih raznolikosti, kot sta visoka vlažnost in visoke temperature.

Foto stekla Hoya Sensity

Foto stekla Hoya Sensity