Skoči na vsebino

Hoya Blue Control

Antirefleksni nanos za zaščito oči pred nevarno modro svetlobo

V današnjih časih zelo veliko časa preživimo pred računalniškimi zasloni, televizijskimi ekrani in drugimi elektronskimi napravami. Naše oči se napenjajo, so utrujene in nesproščene. Kar 83 % ljudi, ki nosi očala, pri uporabi sodobnih digitalnih naprav čuti neudobje. Razlog je modra svetloba, znana tudi kot vidna svetloba visoke energije, ki jo oddajajo LCD in LED računalniški zasloni, tablice in telefoni. Kakovost zaslonov se neprestano izboljšuje, s tem pa raste tudi količina oddajanja modre svetlobe.

Blue control nanos
Blue control nanos

Težave, ki nastanejo zaradi modre svetlobe

Utripanje zaslonov je eden glavnih razlogov za simptom suhih ter utrujenih oči, glavobolov ter fizične in mentalne izčrpanosti. To utripanje ustvari bleščanje, ki zmanjša vizualni kontrast in vpliva na ostrino in jasnost pogleda. Ker modra svetloba vpliva na spalni cikel uporabnika, so v porastu tudi problemi z nespečnostjo. Dolgotrajna izpostavljenost modrim žarkom lahko povzroči poškodbe na mrežnici in prispeva k s starostjo povezani degeneraciji makule, ki lahko vodi v izgubo vida.

Zaščita oči pred modro svetlobo – Hoya Blue Control

Pred modro svetlobo lahko naše oči zaščitimo s primernimi stekli za očala, ki vključujejo antirefleksni nanos proti bleščanju. Antirefleksni ali protizrcalni nanos za očalna stekla Hoya Blue Control je namenjen prav ljudem, ki zelo veliko časa preživijo pred računalnikom ali drugimi elektronskimi napravami. Nanos nevtralizira modro svetlobo, s čimer preprečuje napenjanje in utrujenost oči ter zagotavlja sproščen vid. Ta protizrcalni nanos je hkrati tudi antistatičen, hidrofoben in odporen proti praskam.

Japonski proizvajalec Hoya na ta nanos nudi tudi triletni garancijski rok.

Hoya Blue Control
Hoya Blue Control

Te skrbi tvoj vid?

V primeru, da se pojavljajo motnje vida, vam svetujemo, da pregled vida opravite čimprej.

×