Plavalna očala z dioptrijo

Oster vid tudi v vodi

Gledanje pod vodo s plavalnimi očali je sedaj omogočeno tudi vsakemu, ki ima dioptrijo. Plavalna očala, v katera se vgradi vaša dioptrija, vam omogočajo jasen pogled tudi pod vodno gladino.

Če trenirate plavanje ali pa je to le vaš hobi, vam bodo plavalna očala z dioptrijo omogočila dober vid, kljub vaši dioptriji. Izboljšala bodo opazovanje okolice in nudila večjo ostrino.

Plavalna očala z dioptrijo so univerzalna, saj se z nastavitvijo širine nosnika lahko prilagajajo širini obraza posameznika. Uporabljajo se pri plavanju in tudi pri športih, kjer je pljusk vode moteč in kjer tudi v težkih razmerah potrebujete oster vid, kot je na primer pri surfanju ali kajtanju.

Plavalna očala z dioptrijo

Plavalna očala z dioptrijo

Velikosti

Plavalna očala z dioptrijo so primerna za vse velikosti obraza, saj imajo možnost nastavitve širine nosnega dela od 20 mm do 28 mm. Pri otrocih je razmak med stekli okoli 12 mm.

Okularji

Okularji, ki so na voljo, so lahko v svetlo modri barvi za notranje prostore, ali pa v temnejši – svetlo sivi barvi za zunanje aktivnosti. Povprečna velikost širine okularja je okoli 40 mm za odrasle in 38 mm za otroke. Višina okularjev dioptrijskih plavalnih očal se povprečno giblje med 28 mm za odrasle in 26 mm za otroke. Nekatera plavalna očala nudijo tudi UV zaščito saj so zatemnjena.

Trak

Plavalna očala z dioptrijo imajo gumijasti trak, ki je nastavljiv za vse velikosti obsega glave in se lepo oprime glave.

Dioptrija

Na voljo so v dioptriji od +6,00 do -10,00 dioptrij. Glede na vašo dioptrijo se lahko prilagodi dioptrija za vsako oko posebej.

Plavalna dioptrijska očala

Plavalna dioptrijska očala

 

Koristen nasvet

Koristen nasvet:

Pred nakupom plavalnih očal z dioptrijo vam priporočamo, da očala najprej pomerite in se prepričate, da vam dobro tesnijo na obrazu. Le s tem si zagotovite pravilno velikost in maksimalno zadovoljstvo.

 

 

V optiki Moj Optik vam nudimo brezplačen preizkus dioptrijskih plavalnih očal.