Otroška očala

Tudi otroci nosijo očala

Naj bodo sončna ali korekcijska, tudi otroci so uporabniki očal. Pri otrocih je vzdržljivost očal najpomembnejša, saj se ne zavedajo in ne pazijo na stvari kot odrasli. Skozi prakso se je pokazalo, da so prva otroška očala vedno podvržena navajanju na spremembo in večinoma ne prestanejo življenjske dobe enega leta.

Otroška korekcijska očala

Otroška korekcijska očala

Otroška očala morajo biti prilagojena starosti otroka. Glede na starost otroka razlikujemo med različnimi vrstami nosnikov in med različnimi vrstami priponk za korekcijska očala.

Korekcijski okvir za najmlajše

Korekcijski okvir za najmlajše

Korekcijski okvir pri otroških očalih

Izbira okvirja je zelo pomembna. Otroška očala pri najmlajših zelo hitro zdrsijo po nosu navzdol. Da to preprečimo, moramo uporabiti ortopedski nosnik, saj otroci pri tej starosti še nimajo razvitega nosnega korena. Če ortopedskega nosnika ne uporabimo ali pa uporabimo navadne nosnike, očala lezejo navzdol in korekcija vida ni pravilna, saj otrok gleda čez ali v rob okvirja.

Priponke (ročke) in otroška očala

Priponke na otroških očalih morajo biti pravilno ukrivljene za ušesi, da otrokom pri igri ne padejo z obraza. Ne smejo pa biti ukrivljene preveč, saj bodo očala neudobna in jih otrok ne bo hotel nositi.

Očalna stekla

V otroške okvirje se vgrajuje izključno plastična očalna stekla, ki so vzdržljiva in ne predstavljajo nevarnosti za oči. Na trgu je dostopen tudi zelo trden material Trivex, ki zagotavlja največjo trdnost očalnih stekel na tržišču.

Zaščita pred padcem očal

Otroška očala imajo lahko dodaten varnostni trak vpet na priponke, ki preprečuje, da bi očala padla z glave.

Nevarna UV svetloba

Vsa sončna otroška očala morajo imeti 100 % UVA in UVB zaščito, da obvarujejo otroške oči ob močnem soncu in bleščanju.

Otroška sončna očala

Otroška sončna očala

Otroška očala iz titana

Očala Minima so narejena iz titan materiala in so zaradi svoje lahkosti in vzdržljivosti še posebej primerna za otroke. Zaradi svoje fleksibilnosti lahko prenesejo marsikateri udarec ali padec ob tla. Ena izmed velikih prednosti očal Minima pa je tudi v tem, da jih otrok lahko uporablja veliko let in niso kar naenkrat premajhna. Ob spremembi dioptrije se lahko menjajo le korekcijska stekla. Ker se očalna stekla pred naročilom lahko spreminjajo v obliki in velikosti, očala Minima ne bodo nikoli premajhna, saj rastejo skupaj z otrokom.

Otroška očala Minima

Otroška očala Minima