Skoči na vsebino

Hoya EnRoute stekla za vožnjo

Vrhunska stekla prilagojena posebej za voznike

Ali veliko časa preživite v avtomobilu? Se vam med vožnjo blešči in ne vidite dobro? Gotovo ste se že znašli v slabih vremenskih razmerah kot so megla, dež ali sneg in vas je intenzivna svetloba LED in ksenon žarometov zaslepila. Naše oči niso sposobne tako hitrih in pogostih zaznav sprememb v okolici. Zaradi slabšega vida pa posledično počasneje odreagiramo na dano situacijo.

Natisni kupon Hoya EnRoute

Japonski proizvajalec Hoya predstavlja očalna stekla, ki so v prvi vrsti namenjena uporabnikom, ki veliko svojega časa preživijo na cestah. Naše oči morajo biti v prometu sposobne zaznavati hitre in pogoste spremembe v okolici, prav tako pa se morajo temu tudi prilagajati.

Hoya EnRoute stekla za vožnjo 1
Bleščanje na cesti brez stekel Hoya EnRoute

Stres za oči

Določene vremenske razmere lahko zelo vplivajo na voznika, njegov občutek na cesti in na njegov dober vid. Megla, dež, sneg pa tudi močna sončna svetloba lahko na našo vožnjo vplivajo negativno. Med vožnjo moramo biti zato še bolj zbrani ter pripravljeni na različne nepredvidljive situacije na cesti. Zaradi slabšega vida posledično počasneje odreagiramo na dano situacijo. Stres za oči med vožnjo pa lahko predstavlja tudi močno bleščanje LED in ksenonskih žarometov nasproti vozečih vozil. Ti nas lahko v trenutku zaslepijo.

EnRoute očalna stekla za vožnjo

Hoya EnRoute očalna stekla so rešitev za vsakega voznika, ki ga moti bleščanje med vožnjo in bi svoj vid želel izboljšati. Ustvarjena so, da zadovoljijo potrebe današnjih voznikov. EnRoute očalna stekla občutno zmanjšajo bleščanje in odboje svetlobe, saj so opremljena s posebnim filtrom proti bleščanju, ki zmanjšuje spekter modre svetlobe in s tem bistveno zmanjša razpršitev svetlobe in bleščanje. Odpravlja bleščanje armaturnih plošč, obcestnih luči, semaforjev, najbolj pa je učinkovit pri LED in ksenonskih žarometih.

Očalna stekla EnRoute spustijo skozi več svetlobe, kar izboljša kontrast in zaznavanje, s tem pa omogočajo tudi hitrejši reakcijski čas, kar je lahko pri vožnji ključnega pomena. Zaradi povečanega kontrasta omogočajo boljšo percepcijo okolice v slabih svetlobnih in vremenskih pogojih. Za uporabnika to pomeni predvsem udobje ter sproščen vid. Občutek varnosti se občutno poveča, vrne pa se tudi občutek za užitek v vožnji.

Hoya EnRoute stekla za vožnjo
Hoya EnRoute stekla za vožnjo

Progresivna očalna stekla za vožnjo

Očalna stekla EnRoute lahko naročite kot enožariščna stekla za daljavo, na voljo pa so tudi v progresivni različici za daljavo in bližino hkrati. Z obojestransko FreeForm tehnologijo progresivna stekla EnRoute ustvarijo širok in jasen pogled ter mehke prehode med daljavo in bližino, kar posebej cenijo starejši uporabniki. Pri tej vrsti tehnologije se upošteva vsako oko posebej ter obe očesi skupaj kot celota, zato so očalna stekla izdelana in prilagojena glede na vsakega posameznika. Z njimi imajo uporabniki stabilen vid tudi med premikanjem.

Filter za povečanje kontrasta

Očalna stekla Hoya EnRoute za vožnjo je možno naročiti tudi z dodatnim filtrom za povečanje kontrasta. Ta filter odlično povečuje zaznavanje kontrasta in barv, ter nudi še višji nivo zmanjševanja bleščanja. Stekla EnRoute z dodatnim filtrom so obarvana v rahlo rumenih tonih. Filtrirajo neprijetno svetlobo, prepuščajo pa preostalo želeno svetlobo, zato je svetlobno zaznavanje boljše tudi v slabših svetlobnih pogojih. Z njimi v svet gledamo sproščeno, v prometu pa smo zaradi njih varnejši.

Antirefleksni nanos Drive Coat

Vsa Hoya EnRoute stekla za vožnjo so oplemenitena s posebnim antirefleksnim nanosom Drive Coat. Ta nanos omogoča, da so očalna stekla bolj odporna na praske, vodo, prah in umazanijo. Nanos Drive Coat ima 3-letno garancijo, kar pomeni, da proizvajalec jamči, da v treh letih normalne uporabe ne pride do poškodb antirefleksnega nanosa. Zagotavlja, da je antirefleksni nanos na steklih tudi po dolgotrajnem in intenzivnem čiščenju optimalno transparenten in omogoča minimalno nevarnost prask.

Natisni kupon Hoya EnRoute

Te skrbi tvoj vid?

V primeru, da se pojavljajo motnje vida, vam svetujemo, da pregled vida opravite čimprej.

×