Skoči na vsebino

Progresivna delovna očala – Office, Interview, Business

Bralna očala s povečanim dosegom po prostoru

Progresivna delovna očala so bralna očala s povečanim dosegom po prostoru. Uporabljajo se lahko tako doma, med vsakodnevnimi opravili, kot tudi pri delu v pisarni in za računalnikom. Progresivna delovna očala so primerna hkrati za branje, delo za pisalno mizo in delo z ljudmi.

Delovna progresivna očala office
Delovna progresivna očala office

Progresivna delovna očala imajo podobno funkcijo kot progresivna očala, le da so prilagojena za bralno in srednjo razdaljo do dveh ali štirih metrov. Polja so zato širša, bolj udobna, gledanje pa ni toliko omejeno kot pri progresivnih očalih.

Izbiramo lahko med dvema vrstama očal za delo:

Progresivna delovna očala do dveh metrov

Z očali lahko berete in vidite oddaljene predmete do dveh metrov. Primerna so za delo za pisalno mizo, kjer berete in hkrati delate tudi z računalnikom. Oseba s katero se pogovarjate, ne sme biti oddaljena več kot dva metra.

Pogled skozi progresivna delovna očala do 2m
Pogled skozi progresivna delovna očala do 2m

Progresivna delovna očala do štirih metrov

Z očali lahko berete in vidite tudi bolj oddaljene predmete, saj imajo podaljšan doseg gledanja po prostoru. Primerna so za branje, delo za pisalno mizo in hkrati delo z ljudmi. Omogočajo vam pogled po prostoru do štirih metrov.

Pogled skozi progresivna delovna očala do 4m
Pogled skozi progresivna delovna očala do 4m

Klasična progresivna očala

Klasična progresivna očala so večnamenska očala, ki jih uporabljamo za gledanje v daljavo in na bližino. Tukaj ni omejitve do dveh ali štirih metrov, ampak je zgornji del stekla namenjen gledanju na daljavo, srednji in spodnji del očalnega stekla pa je namenjen bližnjim razdaljam in branju. Očala imate lahko na sebi ves čas in jih uporabljate za vsa opravila. Več o progresivnih steklih si preberite na naši spletni strani!
Progresivna očala

Koristen nasvet

Koristen nasvet:

Pred naročilom progresivnih očal vam svetujemo, da se pozanimate o vrstah progresivnih stekel, saj se med seboj lahko zelo razlikujejo. Priporočamo vam, da izberete progresivna stekla s širšimi polji za bližino in srednje razdalje. Nekatera progresivna stekla imajo polja ožja, zato je privajanje na očala lahko težje in dolgotrajnejše.

Te skrbi tvoj vid?

V primeru, da se pojavljajo motnje vida, vam svetujemo, da pregled vida opravite čimprej.

×