Skoči na vsebino

Progresivna stekla – cena

Cena progresivnih stekel je odvisna od vrste in kakovosti

Progresivna stekla se med seboj zelo razlikujejo. Proizvajalci progresivnih stekel ponujajo osnovna in bolj kakovostna progresivna stekla. Bistvene razlike med njimi so v širini vidnih polj, prilagojenosti za posameznika in v kvaliteti antirefleksnega nanosa. Razvrstili smo jih v štiri skupine, glede na lastnosti po katerih se razlikujejo. Na voljo imamo osnovna, izboljšana, napredna in osebno prilagojena progresivna stekla. Bolj kot so progresivna stekla osebno prilagojena, širša so vidna polja in bolj sproščen in udoben je pogled.

Cena progresivnih stekel

Cena progresivnih stekel je odvisna od kvalitete progresivnih stekel in garancije na antirefleksni nanos, ki jo ponuja proizvajalec. Vsak proizvajalec ima različne cenovne razrede progresivnih stekel.

V spodnji tabeli so okvirne cene progresivnih stekel. V ceno je vštet antirefleksni nanos proti bleščanju. Tanjšave za višje dioptrije in fotosenzibilna stekla so doplačilo. Cene za progresivna stekla so okvirne in lahko odstopajo (sprememba cen pri dobavitelju, akcije, popusti, itd.).

V tabeli spodaj je naveden razpon cen za določen tip progresivnih stekel HOYA. Cena je odvisna od stopnje tanjšanja stekel (npr.za višje dioptrije).

okvirna cena
OSNOVNA
progresivna stekla
od 145€ – 210€
na steklo
IZBOLJŠANA
progresivna stekla
od 165€ -280€
na steklo
NAPREDNA
progresivna stekla
od 180 do 350
na steklo
OSEBNO PRILAGOJENA
progresivna stekla
od 255€ do 490€
na steklo

Več o različnih vrstah progresivnih stekel si lahko preberete na sledeči povezavi: progresivna stekla

Ali so progresivna stekla draga?

Progresivna stekla so dražja od enožariščnih očalnih stekel, vendar pa omogočajo gledanje na različne razdalje, česar pa enožariščna očalna stekla ne nudijo. Poleg tega bi namesto progresivnih očal za dober vid potrebovali dvoje očal – ena očala za bližino in ena očala za daljavo. To pomeni, da morate kupiti dva korekcijska okvirja in dva para očalnih stekel. V tem primeru je strošek dvojih očal primerljiv s progresivnimi očali.

 

Garancija na očalna stekla

Z garancijo na očalna stekla proizvajalec jamči originalnost očalnih stekel in zamenjavo v primeru, da izdelek ne ustreza standardom. Garancija zajema tovarniške napake, kot je luščenje antirefleksnega nanosa pri pravilni uporabi ali napaka v samem materialu očalnega stekla. Garancija ne krije mehanskih poškodb, kot so poškodba z ostrim predmetom, izpostavljenost preveliki temperaturi, itd.

Koristen nasvet

Koristen nasvet:

Ko se odločate za nakup progresivnih stekel premislite za kakšen namen boste očala uporabljali. Če veliko berete ali delate z računalnikom, je dobro izbrati nekoliko bolj prilagojena progresivna stekla, saj bodo polja širša in očala bolj udobna.

Te skrbi tvoj vid?

V primeru, da se pojavljajo motnje vida, vam svetujemo, da pregled vida opravite čimprej.

×