Očala Silhouette

Lahki, neopazni in vzdržljivi korekcijski okvirji

Če iščete očala z izjemno estetiko, ki izhaja iz neverjetne lahkotnosti in minimalističnosti, so očala Silhouette daleč najboljša izbira za vas. Zaradi lahkosti, fleksibilnosti in vzdržljivosti titan materiala ter zaradi svojega edinstvenega dizajna se uporabnik skoraj ne zaveda, da nosi očala. Okvirji so namenjeni tako moškim kot ženskam, s svojimi zanimivimi detajli pa ustvarjajo eleganco in minimalističnost, zaradi česar niso dolgočasni.

Očala Silhouette - Accent Rings

Očala Silhouette – Accent Rings

Očala Silhouette poudarjajo edinstvenost vsakega posameznika, saj so zelo lahka in ne prekrijejo obraza, temveč ga le poudarijo. Odličen dizajn in vrhunski materiali ustvarjajo obliko, ki izraža individualnost in specifičen okus ljudi, ki jih nosijo. Ste že eden izmed njih?

Ikona rojena v osrčju Avstrije

Umetnost ustvarjanja brezčasnih oblik očal Silhouette izvira iz Avstrije, kjer imajo dolgo tradicijo proizvodnje klasičnih in inovativnih očal, ki sega nazaj v leto 1964. Njihova filozofija proizvodnje očal je sama izdelava, ki temelji na ročnem delu. Očala so narejena iz titana in skoraj v celoti ročno izdelana v družinskem podjetju v Avstriji, ki ima dolgoletno tradicijo in je prisotno v več kot 100 državah sveta.

Zakaj izbrati očala Silhouette? Ker ste z njimi edinstveni!

INOVATIVNOST
Očala Silhouette vas bodo navdušila in presenetila na področju inovativnosti. Izjemno visoki standardi izdelave ter uporaba najnovejših materialov in proizvodnih tehnik omogočajo ustvarjanje novih in inovativnih izdelkov. Očala Silhouette so fascinirala svet očal s najlepšimi očali na svetu.

STRAST
V podjetju Silhouette so že od samega začetka sledili svoji viziji, ki je še danes resnična: ustvarjati najlepša očala na svetu. V svoje delo vnašajo vso svojo dušo in srce.

INDIVIDUALNOST
Neomejene možnosti glede oblike, barve in dizajna izražajo tisto, kar naredi očala Silhouette edinstvena – vaša osebnost.

Silhouette

Silhouette – minimalističnost in vzdržljivost

LAHKOTNOST
Inovativni materiali in čisti dizajn definirajo nepogrešljivo lahkotnost Silhouette očal. Dovolite si jih dobro ogledati in začutiti.

KREATIVNI DIZAJN
Očala Silhouette predstavljajo klasično oblikovanje, ki je v koraku s časom. Prizadevajo si, da se vaša osebnost izrazi v vseh njenih vidikih.

NAREJENO V AVSTRIJI
Očala izdelujejo v Avstriji že od leta 1964. Tako zagotavljajo visoko kakovost in vrhunsko izdelavo z uporabo najboljših materialov. Ko gre za udobje nošenja, so Silhouette očala v samem vrhu brez konkurence.

Očala Silhouette – kolekcija TITAN MINIMAL ART

Kolekcija očal Titan Minimal Art je najbolj poznana kolekcija očal Silhouette. Ta korekcijska očala so nekaj posebnega, edinstvenega. So brez okvirjev, vijakov in zglobov, zaradi česar so med najlažjimi na svetu. Proizvajati so jih začeli leta 1999 po strogem procesu, ki vključuje natančno opazovanje in kar 200 različnih stopenj v proizvodnji. S tem se je začela tudi nova doba vrhunskih in peresno lahkih očal. Od takrat naprej so postala očala Titan Minimal Art najbolj popularna očala brez okvirjev na svetu, ikona, ki jo nosi že 11,5 milijona ljudi.

Korekcijski okvirji Silhouette

Korekcijski okvirji Silhouette

MINIMALISTIČNA IN VZDRŽLJIVA
Čeprav očala morda na prvi pogled izgledajo občutljiva, so iz izredno vzdržljivega materiala, ki se ne lomi. To je material beta titan. Ročke so brez zglobov in ne zahtevajo vzdrževanja, zaradi česar so tako korekcijska očala kot sončna očala zelo uporabna in vzdržljiva. Očala so bila zaradi svojih izjemnih lastnosti nagrajena kar 11-krat.

LAHKA KOT PERO
Ko je oblikovalec Gerhard Fuchs leta 1999 predstavil zasnovo novega modela, ki je brez okvirjev, vijakov in zglobov so se v svetu očal zgodile korenite spremembe. Očala Silhouette Titan Minimal Art, ki so težka le 1,8 grama in po vrh vsega še s hipoalergenimi lastnostmi so se zapisala v zgodovino.

Očala Silhouette Titan Minimal Art dobesedno pomenijo dizajn brez meja – brez okvirjev, zglobov in vijakov. In to je samo eden izmed razlogov, zakaj jih je NASA vzela s seboj na kar 18 različnih vesoljskih misij. Krasila pa so tudi modne piste različnih modnih oblikovalcev.

PESTRA IZBIRA
Očala Silhouette Titan Minimal Art dajejo uporabniku skoraj popolno svobodo. Z več kot 400 oblikami očalnih stekel, različnimi barvnimi stekli in izbrano obliko ročk lahko izrazite vašo osebnost.

20. ROJSTNI DAN
Leta 2019 legendarna očala Titan Minimal Art praznujejo 20. obletnico obstoja. V ta namen so pri podjetju Silhouette ustvarili futuristično kolekcijo sončnih očal (okrogle, šesterokotne, mačje in pravokotne oblike) s srebrnim ali zlatim odsevom.

Očala se popolnoma prilegajo obrazu in so neprimerljivo lahka. Z najsodobnejšimi antirefleksnimi, vodoodpornimi, polariziranimi lečami in zaščito UV 400, zaščitijo vaše oči pred škodljivim UV sevanjem.

Ta jubilejna izdaja očal zajema vse, kar znamka Silhouette predstavlja. Očala so modna, a brezčasna v svojem minimalističnem dizajnu.

Titan Minimal Art- Accent Rings

Leta 2018 je bila prilagojena, sodobna in barvita različica uspešnega modela Titan Minimal Art že devetič okronana s prestižno nagrado RED DOT za dizajn. Razlog je inovativna zasnova, ki ni niti brezokvirna, niti klasična z okvirjem. Barviti in ultra lahki SPX plastični obroči krasijo očala kot dejanski okvirji in s tem ustvarjajo sodoben ter individualen videz vsakega posameznika.

Šest oblik, šest barv okvirja in šest barv Accent Rings je mogoče posamezno kombinirati. Vam kot uporabniku to omogoča, da z lahkoto sestavite očala, ki se popolnoma zlijejo z vašo osebnostjo in stilom. Kombinacije titan materiala in zelo izvirnih barv poudarjajo edinstveno estetiko in prefinjenost te zbirke.

Silhouette_Accent_Rings_za_ženske

Silhouette – prefinjenost za ženske

Očala Silhouette – kolekcija ESSENCE

ZA PRAVE ŽENSKE
Kreacija svežih barv in elegantnih oblik ustvarja brezčasno kolekcijo očal Silhouette Essence. Zaradi uporabe inovativnega plastičnega materiala SPX+ so očala izjemno lahka in močna.

Modeli kolekcije Silhouette Essence so vsestranski, primerni bodisi za poslovna srečanja ali pa za večerna druženja. Različne barvne kombinacije okvirjev in poudarjene oblike očalnih leč (mandljeva, klasična, metuljeva, mačja oblika) vam kot sodobni ženski poudarjajo samozavest in šarm. Natančno vključeni titanovi elementi z mat ali visokim sijajem pa ustvarjajo še dodatno eleganco.

Silouette sončna očala

Silhouette sončna očala – za moške in ženske

ZA PRAVE MOŠKE
V najrazličnejših oblikah, obogatenih s konceptom svežih barv »FreshColour« je kolekcija sestavljena iz izjemno lahkih in sodobnih slogov, ki so prav tako zelo vzdržljivi zahvaljujoč plastiki SPX+.

Želite ustvariti pozitiven vtis na poslovnih srečanjih? Ali pa se počutiti udobno pri najljubšem športu? Navdušeni boste nad popolno prilagodljivostjo in videzom z očali kolekcije Silhouette Essence. Dvanajst barvnih kombinacij je svežih in vsestranskih, z natančnim senčenjem za vse tone kože. Koncept »FreshColour« s ponudbo dveh barv skupaj poudari vas kot modernega moškega. Visokokakovostni elementi titana poudarijo lepo oblikovane leče – od osmerokotnih, aviator, okroglih do trapeznih. Oblikovane pa so v slogu, ki ustreza le vam.

Očala Silhouette – kolekcija MOMENTUM

Zbirka Momentum navdihuje z mehanizmom ure, ki je očarljivo jasen in preprost. Mat površine ročk se brez težav prelivajo v sijajni rob, brezčasni slog pa spominja na kos finega nakita.

Za vsak model so značilni barvni robovi iz plemenitih kovin. Moška paleta vključuje vse odtenke rjave, sive, modre in črne barve. Kolekcijo so predstavili januarja 2019 in obsega 12 modelov – 5 ženskih in 7 moških.

Silhouette_momentum

Očala Silhouette Momentum

Očalna stekla so izdelana z največjo natančnostjo v njihovem laboratoriju v Avstriji. Okvirji so iz titana, ki združuje kakovost in trajno zasnovo. Ker so očala primerna za vsakdanjo uporabo, je za ta specifičen model značilna nova tehnologija tečajev, ki jih je razvil kar sam Silhouette. Tradicionalno izdelovanje ur jih je navdihnilo, da so izumili vrhunski mehanizem Pin-cision, ki predstavlja popolno natančnost.

Pravilna izbira okvirjev je pomembna, saj boste tako očala z veseljem nosili. Impresivna očala Silhouette slovijo po prepoznavni lahkotnosti in udobju. Ker ne puščajo znakov pritiska na nosnem korenu, jih lahko nosite skozi cel dan. Individualno se prilagodijo vašemu obrazu in presegajo kratkotrajne trende skozi brezčasno privlačnost.

Očala Silhouette – kolekcija ATELIER – 18-karatno zlato, ročna mojstrovina izdelana v Avstriji

BOGASTVO S TRADICIJO – VIZIJA IN MISIJA
Imate prefinjen in edinstven okus? Kolekcija Silhouette Atelier je potrditev le tega. Bogata kulturna dediščina Avstrije je navdih za njihove mojstrovine. Ustvarjena je z osredotočenostjo na posameznika, natančnostjo, strastjo in desetletnimi izkušnjami.

”Naše poslanstvo je bilo vedno ustvarjanje najlepših očal s poudarkom na vrhunski kakovosti.”

(Anneliese in Arnold Schmied st.)

Silhouette Art Eternel

Silhouette Art Eternel

POPOLNA DOVRŠENOST
Oblikovanje očal za vse posameznike, ki imate izvrsten okus, zahteva jasno potrditev namena. Vsi modeli v kolekciji so izdelani iz masivnega 18-karatnega rumenega, belega in rožnatega zlata, z ročno polirano ali brušeno površinsko obdelavo. Sijaj ročno izbranih dragih kamnov in okrasni vložki vrhunskega lesa iz certificiranih virov pa dajejo zaključek temu ekskluzivnemu dizajnu.

OBLIKOVANJE IN STRAST
Mojstri v svojih delavnicah uporabljajo najsodobnejšo natančno izdelavo in tradicionalne obrtniške tehnike. Odličen dizajn in luksuzni materiali, nenehno izpopolnjena izdelava ter ljubezen do detajlov združujejo vrhunske mojstrovine. Kolekcija je v celoti ročno izdelana v osrčju Avstrije.

UMETNOST LUKSUZNIH, EDINSTVENIH OČAL
Njihovi obrtniki delajo z obširnim repertoarjem veščin s katerimi ustvarjajo individualne in unikatne kose očal Silhouette. Vsak model v zbirki je izdelan po naročilu naročnika. Dragocene materiale, ki jih uporabljajo, izbirajo ročno in skrbno samo za vas ter jih dobavljajo izključno od strogo nadzorovanih in certificiranih dobaviteljev.

Silhouette sončna očala

Ultra lahka, odlično oblikovana in izrazita sončna očala Silhouette vas nikoli ne razočarajo. Kolekcija združuje najvišje standarde v oblikovanju z osupljivimi barvami in inovativnimi tehnologijami. Navdih? Vse od 70-ih do minimalistične popolnosti in kovinske elegance.

Ste zaljubljeni v barve? Silhouette ima na voljo paleto barvnih odtenkov za vse okuse. Energične barve služijo intenzivnim svetlobnim učinkom, hladne dajejo dinamičen vpliv, zemeljske pa so pomirjujoče, elegantne in za popoln priložnostni videz.

V optiki Moj optik vam pred naročilom korekcijskih stekel za sončna očala z dioptrijo naredimo točen izračun debeline stekel glede na vašo dioptrijo. S tem omogočimo, da so očala estetsko narejena in očalna stekla niso debela in težka. Pred naročilom očal vam svetujemo, da opravite tudi pregled vida, kjer se pregleda zdravje vaših oči in izmeri dioptrija.

Sončna očala Silhouette

Sončna očala Silhouette

Koristen nasvet

Koristen nasvet:

Pri nakupu korekcijskih okvirjev vam svetujemo, da ste pozorni na to kako vam okvirji pristajajo ter ali so vam udobni in jih boste z veseljem nosili. Četudi je znamka okvirjev svetovno znana, ne izbirajte okvirjev zaradi znanega imena, temveč zaradi udobja in funkcionalnosti, da na koncu ne boste razočarani.