Kontaktne leče Ciba Vision

Air Optix Aqua, Air Optix za astigmatizem, Air Optix Night&Day

Podjetje Ciba Vision je eno izmed vodilnih svetovnih podjetij v razvoju in proizvodnji kontaktnih leč ter tekočin za vzdrževanje kontaktnih leč. V njihovi ponudbi so kontaktne leče za dnevno nošenje in kontaktne leče za mesečno nošenje. Proizvajajo tudi torične kontaktne leče za ljudi z astigmatizmom in multifokalne kontaktne leče za ljudi, ki potrebujejo dober vid za daljavo in bližino hkrati.

Ponujajo različne vrste kontaktnih leč. Osredotočili bi se predvsem na kontaktne leče iz silikon-hidrogelnega materiala, ki omogoča visoko prepustnost kontaktnih leč za kisik. Novejši silikon-hidrogelni materiali prepuščajo do 5-krat več kisika kot tradicionalne hidrogelne leče. S tem prispevajo k zdravemu in naravnemu občutku nošenja, ohranjajo vlago in preprečujejo izsuševanje oči.

V podjetju Ciba Vision izstopajo predvsem po kontaktnih lečah AirOptix Night&Day, ki so poznane po svoji izjemni prepustnosti za kisik in so prejele CE certifikat za terapevtsko uporabo v Evropi, kar pomeni, da imajo pomembno vlogo tudi v očesni kirurgiji in patologiji. Uporabljajo se pri zdravljenju akutnih ali kroničnih očesnih bolezni in po kirurških posegih na očesu.

 

Air Optix AquaAir Optix Aqua

mesečne kontaktne leče

 

 

 

Air Optix Aqua za astigmatizemAir Optix Aqua za astigmatizem

mesečne torične kontaktne leče

 

 

 

Air Optix Night&DayAir Optix Night&Day

mesečne kontaktne leče

 

 

 

Focus Dailies Aqua Comfort PlusFocus Dailies Aqua Comfort Plus

Enodnevne kontaktne leče