Leče Options Oxy 1 day

Enodnevne silikon hidrogelne kontaktne leče

Kontaktne leče Coopervision Oxy 1 day so dnevne leče za enkratno uporabo. Narejene so iz silikon-hidrogelnega materiala, ki omogoča visoko prepustnost kisika, ki je ključnega pomena za ohranjanje zdravja očesa. V primerjavi s kontaktnimi lečami iz navadnega hidrogela, je pri lečah iz silikon hidrogela ugodje izboljšano, prilagoditev na leče pa je boljša. Visoka vsebnost vode zagotavlja največjo biološko združljivost s površino očesa.

MATERIAL IN PREPUSTNOST KISIKA

Kontaktne leče Options Oxy 1 day so izdelane iz materiala Somofilcon A. Silikon-hidrogelni material je najbolj zdrav material za kontaktne leče, ki roženici zagotavlja več kisika in posledično večjo mero ugodja in varnosti. Izmerjena vrednost oskrbe s kisikom (Dk/t vrednost) je 86. Vsebnost vode je 56 %. Konstrukcija leče vključuje asferni dizajn leče, ki omogoča boljšo ostrino vida v primerjavi s sferičnimi mehkimi kontaktnimi lečami.

WetLoc tehnologija omogoče leči, da ostane vlažna in udobna skozi cel dan nošnje.

Lastnosti, ki vas bodo navdušile

Mehka silikon-hidrogelna leča iz somofilcon A, omogoča visoko prepustnost kisika, in s tem ohranja oči bistre in bele.

UV zaščita pomaga zaščititi vaše oči pred škodljivimi ultravijoličnimi žarki, in s tem pomaga ohranjati očesno zdravje.

KOMU SO ENODNEVNE KONTAKTNE LEČE NAMENJENE?

Kontaktne leče so namenjene občasnim uporabnikom kontaktnih leč ter tudi rednim uporabnikom leč, kadar ni zadostnih pogojev za čiščenje kontaktnih leč. Še posebej so primerne za ljudi z občutljivimi očmi, ki imajo težave v bolj suhem okolju ali zaradi različnih alergij. V poletnih mesecih, ko smo na morju, se priporoča uporabo dnevnih leč tudi rednim uporabnikom kontaktnih leč.

LEČE options OXY 1 DAY SO ŠE POSEBEJ PRIMERNE, ČE:

  • nosite korekcijska očala, a se občasno ali redno ukvarjate s športom ali drugimi telesnimi aktivnostmi,
  • pogosto potujete ali imate aktiven življenjski slog,
  • ne marate postopkov čiščenja kontaktnih leč,
  • imate radi enostavno in preprosto uporabo brez posodic in tekočin,
  • potrebujte kontaktne leče le nekaj dni v tednu.

NOŠENJE KONTAKTNIH LEČ Options OXY 1 DAY

Kontaktne leče Options Oxy 1 day so enodnevne leče za enkratno uporabo namenjene dnevnemu nošenju. Leče zjutraj vstavite v oko, po končani uporabi pa jih zavržete. Kontaktnih leč Options Oxy 1 day ni potrebno čistiti ali dezinficirati, saj vsak dan uporabite nov svež par kontaktnih leč. To omogoča večjo higieno, udobje in svežino.

TEHNIČNE LASTNOSTI

Kontaktne leče so na voljo v dioptrijah od -10,00 do +8,00 s premerom 14,1 mm in bazni krivini (BC) 8,6 mm. Pakirane so v škatlice po 30 leč.

Leče Options Oxy 1 day so na voljo tudi uporabnikom z astigmatizmon (Options Oxy 1 day toric) ali presbiopom (Options Oxy 1 day Multifocal)

ROK DOBAVE KONTAKTNIH LEČ

V naši optiki imamo ves čas na zalogi kontaktne leče Options Oxy 1 day v dioptrijah od -0,75 do -6,00. V primeru drugačne dioptrije kontaktne leče naročimo in dobavimo v enem do dveh tednov.