Merjenje očesnih podatkov

Natančna naprava za merjenje očesnih podatkov

Merjenje očesnih podatkov je z leti postalo natančnejše. Ker točno izdelana zenična razdalja zelo vpliva na udobje pogleda, optika Moj optik temu namenja veliko pozornosti. Zelo pomembno je, da to razdaljo porazdelimo na dve očesi, vendar ne z deljenjem na dva enaka dela, ampak individualno za posamezno oko.

Merjenje očesnih podatkov

Merjenje očesnih podatkov

Vsak je individualen, zato je vsaka nenatančnost lahko razlog za marsikatero nepojasnjeno neprijetnost pri gledanju, še posebno pri progresivnih očalih. Pri slednjih je potrebno biti še bolj pazljiv, saj dva milimetra napake pri meritvi pomeni 30-40 % zmanjšanje vidnega kanala na srednji in bližnji razdalji. To je večinoma razlog, zakaj se ljudje ne navadijo na progresivna stekla.

Pri nas individualno izmerimo zenično razdaljo za vsako oko posebej. Izmerimo tudi višino oči in vse parametre okvirja. Vse meritve vključujejo merjenje kota okvirja, naklona okvirja in smeri glave.

Natančno merjenje očesnih podatkov

Natančno merjenje očesnih podatkov

Naprava za merjenje očesnih podatkov iTerminal proizvajalca Carl Zeiss je zelo precizna in omogoča meritve z natančnostjo 0.1 mm. Pomembno je tudi, da meritev opravimo stoje, saj v izračun vključimo tudi naravno držo posameznika.

Merjenje očesnih podatkov opravljamo v našem Carl Zeiss Relaxed Vision centru. Več o tem si lahko preberete na naši spletni strani.

Carl Zeiss Relaxed Vision Center