Očala Minima

Zelo močna in vzdržljiva očala primerna tudi za najmlajše

Korekcijski okvirji francoskega proizvajalca Minima so narejeni iz titan materiala, zaradi česar so izredno lahki in fleksibilni. Kljub svoji lahkosti in navidezni krhkosti so zelo vzdržljivi in močni in prenesejo veliko več, kot ostala korekcijska očala. V primeru, da se zvijejo, jih lahko enostavno naravnamo nazaj.

Očala Minima

Očala Minima

Očala Minima nimajo okvirja okoli korekcijskih stekel, zato so zelo nevtralna in ne spremenijo obraza. Pri očalih je možno izbirati med več oblikami ročk in med mnogimi različnimi barvami. Ročke se pri nekaterih modelih lahko tudi oblečejo v material, ki je zelo prijeten na dotik. Vsa očala Minima imajo silikonske nosnike, nekateri modeli pa celo ortopedske nosnike. Silikonski nosniki so mehkejši, bolj se oprimejo kože in ne lezejo po nosu navzdol, zaradi česar so bolj udobni.

Očala Minima modra

Očala Minima modra

Korekcijska stekla

Pri okvirjih na vijake, kakršna so očala Minima, se za korekcijska stekla priporoča material Trivex. To je material, ki se uporablja tudi v letalski industriji. Njegova glavna prednost je nelomljivost, kar pomeni, da so korekcijska stekla zelo trdna in ne pokajo. Zelo zanimiva lastnost očal Minima je tudi, da obliko korekcijskega stekla lahko izbiramo po želji in jo tudi spreminjamo.

Očala za otroke

Očala Minima so zaradi svoje lahkosti in vzdržljivosti še posebej primerna za otroke. Zaradi svoje fleksibilnosti lahko prenesejo marsikateri udarec ali padec ob tla. Hkrati so lahka in ne pritiskajo na nosni koren, zaradi česar se otrok na očala zelo hitro privadi. Otroška očala so na ročkah oblečena v gumijaste rokavčke, zaradi česar so očala mehkejša in bolj prijetna. Barvo rokavčkov se lahko menja po želji. Če se po določenem času ene barve naveličate preprosto zamenjate rokavčke in ima vaš otrok skoraj nova očala.

Otroška očala Minima

Otroška očala Minima

Pri korekcijskih steklih se priporoča material Trivex. Ta material je nelomljiv in se ne more odkrušiti zaradi česar je zelo varen za otroke. Ob padcu se korekcijska stekla tako nikakor ne bodo zlomila. Pri otrocih je zelo pomembno, da otrok izza očal ne kuka, ampak ima oči čim bolj na sredini korekcijskih stekel. Tako bo korekcija dioptrije vedno pravilna. Pri očalih Minima se obliko korekcijskih stekel lahko individualno prilagaja. Očalna stekla se lahko povečajo ali zmanjšajo glede na položaj oči in velikost glave.

Očala za otroke Minima

Očala za otroke Minima

Otroci očala hitro prerastejo. Ena izmed velikih prednosti očal Minima pa je tudi v tem, da jih otrok lahko uporablja veliko let in niso kar naenkrat premajhna. Ob spremembi dioptrije se lahko menjajo le korekcijska stekla. Ko otrok zraste, se očalna stekla samo malo povečajo. Ker se očalna stekla pred naročilom lahko spreminjajo v obliki in velikosti, očala Minima ne bodo nikoli premajhna, saj rastejo skupaj z otrokom. Tudi dolžina ročk je dovolj velika, da se ročke ukrivi za ušesom, tako da očala ne lezejo po nosu navzdol ampak so fiksna na obrazu. Ko otrok zraste, se ročke enostavno prilagodi. Več o otroških očalih.

koristni-nasvet

Koristen nasvet:

Pri nakupu korekcijskih okvirjev na vijake je rob očalnih stekel zelo viden. V primeru višje dioptrije povprašajte optika za preračun debeline očalnih stekel. Tako boste že ob naročilu očal vedeli, kako debela bodo vaša stekla, ter ali jih je zato smotrno bolj stanjšati.