Leče Clariti Elite

Mesečne kontaktne leče proizvajalca Sauflon

Kontaktne leče Clariti Elite so silikon-hidrogelne kontaktne leče za mesečno uporabo. Kontaktne leče zaradi svojega posebnega dizajna zagotavljajo udobje pri nošenju skozi ves dan. Napredna tehnologija in posebej oblikovan rob leče omogočata udobno interakcijo med robom leče in veko, tako da se kontaktnih leč sploh ne čuti.

Material in prepustnost kisika

Kontaktne leče Clariti Elite so narejene iz silikon hidrogelnega materiala, Somofilcon A, ki zagotavlja visoko prepustnost kisika skozi lečo. Izmerjena vrednost oskrbe s kisikom (Dk/t vrednost) je 86, kar omogoča, da so oči zdrave in bistre. Vsebnost vode je 56 %. Kontaktne leče so v prednosti zaradi nove precizne konstrukcije. Le-ta med drugim vključuje asferni dizajn leče, ki pomaga optimizirati prileganje leče in posledično izboljšati vid.

Tehnologija EDGE SAUFLON (AET)

Visoko napredna tehnologija kontaktnih leč EDGE™ SAUFLON (AET) zagotavlja zelo tanek rob kontaktnih leč, ki pomaga zmanjšati interakcijo med veko in profilom leče, kar je ključnega pomena za zagotavljanje udobja skozi ves dan.

UV zaščita

Kontaktne leče Clariti Elite nudijo zaščito pred škodljivimi UVA in UVB žarki. Kljub temu pa je potrebno upoštevati, da kontaktne leče niso zadostna zaščita in nadomestilo za kakovostna sončna očala.

Nošenje kontaktnih leč Sauflon Clariti Elite

Kontaktne leče Clariti Elite so mesečne leče za dnevno nošenje, kar pomeni, da se menjajo na vsake 4 tedne od datuma odprtja embalaže v kateri so kontaktne leče shranjene. Tako vsak mesec začnete s svežim parom leč, kar omogoča večjo higieno, udobje in svežino, urnik menjave kontaktnih leč pa si z lahkoto zapomnite.

Pri uporabi kontaktnih leč Sauflon Clariti priporočamo tekočino istega proizvajalca (Sauflon) – All In One Light.

Tehnične lastnosti

Kontaktne leče so na voljo v dioptrijah od -10,00 do +8,00 s premerom 14,2 mm. Bazna krivina (BC) kontaktnih leč je 8.6 mm. Pakirane so v škatlice po 3 leče.

Zaloga v optiki Moj optik in rok dobave

V naši optiki imamo ves čas na zalogi kontaktne leče Clariti Elite v dioptrijah od -0,75 do -5,50. V primeru drugačne dioptrije kontaktne leče naročimo in dobavimo v enem do dveh delovnih dneh. Naročilo lahko oddate osebno ali po telefonu. Kontaktne leče Sauflon so na voljo izključno optikom in okulistom.

Koristen nasvet

Koristen nasvet:

Če imate težave z očmi ali z vašimi kontaktnimi lečami, vam svetujemo, da opravite pregled vida za kontaktne leče. Velikokrat so težave z očmi posledica nošenja nepravilnih kontaktnih leč z napačno krivino ali material, ki ne ustreza vašim očem.

Pri nas predpisujemo izključno kakovostne kontaktne leče z visoko prepustnostjo kisika. Ob pregledu vida za kontaktne leče lahko brezplačno testirate več vrst kontaktnih leč in tako najdete tiste, ki vam najbolj ustrezajo.