Leče Air Optix Night&Day Aqua

Kontaktne leče z izjemno prepustnostjo kisika

Kontaktne leče Ciba Vision Air Optix Night&Day Aqua spadajo v posebno kategorijo mehkih mesečnih kontaktnih leč z izjemno visoko prepustnostjo kisika. Leče Air Optix Night&Day so prejele CE certifikat za terapevtsko uporabo in igrajo pomembno vlogo v očesni kirurgiji in patologiji. Primerne so za ljudi z običajno dioptrijo, brez cilindra in presbiopije.

Material in prepustnost kisika

Kontaktne leče Air Optix Night&Day so izdelane iz silikon hidrogelnega materiala, Lotrafilkona A, katerega struktura omogoča ločen transport kisika in vode, kar pomeni, da kisik prehaja skozi fluorosiloksan in ne vodo. Leče prepuščajo do 6-krat več kisika kot običajne mehke hidrogelne kontaktne leče, povzročajo manj težav z očmi in pripomorejo k zdravi roženici. Izmerjena vrednost prepustnosti za kisik je 175 Dk/t. Leče imajo na površini ultra tanko plast vode, zaradi česar so odporne proti nalaganju depozitov, ki jih tudi z uporabo čistil za leče zelo težko odstranimo. Kontaktne leče Air Optix Night&Day tudi med spanjem ne predstavljajo ovire za prehod zraka.

Leče Air Optix Night&Day so primerne za tiste uporabnike kontaktnih leč, ki:

  • se soočajo z znaki in simptomi roženičnega pomanjkanja kisika,
  • želijo kontaktne leče nositi cel dan in še dlje časa,
  • so prenehali z nošenjem leč zaradi neudobja,
  • želijo vidno udobje 24 ur na dan,
  • želijo fleksibilnost, da lahko z lečami tudi spijo,
  • želijo visoko prepustne mehke mesečne leče za zdrav videz.

Nošenje kontaktnih leč Air Optix Night&Day

Kontaktne leče Air Optix Night&Day so mesečne leče za dnevno nošenje, kar pomeni, da se menjajo na vsake 4 tedne od datuma odprtja embalaže v kateri so kontaktne leče shranjene. Tako vsak mesec začnete s svežim parom leč, kar omogoča večjo higieno, udobje in svežino, urnik menjave leč pa si z lahkoto zapomnite.

Tehnične lastnosti

Kontaktne leče so na voljo v dioptrijah od -10,00 do +6,00 s premerom 13,8 mm. Obstajajo v dveh baznih krivinah (BC), in sicer 8.4 mm in 8.6 mm. Pakirane so v škatlice po 3 leče.

Rok dobave kontaktnih leč

Kontaktne leče v naši optiki dobavljamo po naročilu v vaši točni dioptriji in bazni krivini. Rok dobave kontaktnih leč je dva do tri delovne dni. Naročilo lahko oddate osebno ali po telefonu.

Koristen nasvet

Koristen nasvet:

Če imate težave z očmi ali z vašimi kontaktnimi lečami, vam svetujemo, da opravite pregled vida za kontaktne leče. Redni pregledi vida so priporočljivi na vsaki 2 leti, za uporabnike kontaktnih leč pa je potrebna kratka kontrola vsako leto. Velikokrat so težave z očmi posledica nošenja nepravilnih kontaktnih leč z napačno krivino ali material, ki ne ustreza vašim očem.

Pri nas predpisujemo izključno kakovostne kontaktne leče z visoko prepustnostjo kisika. Ob pregledu vida za kontaktne leče lahko brezplačno testirate več vrst kontaktnih leč in tako najdete tiste, ki vam najbolj ustrezajo.