Očala Eco

Trajnostni materiali

Eco je znamka očal iz trajnostnih materialov. Njihov namen je, da se uporabnik med nošnjo njihovih okvirjev počuti dobro v svoji koži in ve, da je naredil nekaj dobrega za prihodnost planeta.

Plastika iz oceanov

Ekipa Eco je združena z Waste Free Oceans, neprofitno organizacijo, ki sodeluje z lokalnimi ribiči, ki zbirajo plastične ribiške mreže, vrvi in ostalo plastiko iz oceanov.

Ko surovine prispejo v proizvodnjo, so najprej sortirane, očiščene, zatem jih nastrgajo na koščke, osušijo in pripravijo za naslednji korak.

Pripravljen material dobi malenkost pigmenta in stabilizatorja (kar ga naredi trajnostnega) in je oblikovan v majhne granule, ki so pripravljene za oblikovanje.

Linija Eco Ocean:

Vsi Eco Ocean okvirji so narejeni iz recikliranih oceanskih plastik. Ker plastiki ni mesto v oceanih!

Eco sodeluje z Waste Free Oceans in do sedaj so očistili že več kot 30 ton odpadne plastike iz oceanov in obal. Organizirajo tudi čistilne akcije obal in plaž v ZDA in Italiji. Za vse ki vas zanima, jim lahko pišete na care@eco-eyewear.com in skupaj lahko očistimo tudi naše obale.

RECIKLIRANA KOVINA

Eco daje kovini drugi priložnost. Zavedajo se, da Zemlja ne more zagotoviti neskončnih virov surovin, zato so tudi ustvarili linijo, ki vsebuje 95 % reciklirane kovine. To je resnično velik prihranek naravnih virov.

MATERIAL IZ SEMEN RICINUSA?

Od semena do očalnega okvirja? Kratek odgovor – Da! Ampak je proizvodnja dejansko bolj sofisticirana od tega. Da bi ustvarili okvir iz naravnih materialov, morajo najprej iz ricinusovega semena iztisniti olje, iz olja kasneje pelete – ki predstavljajo velik del tega biobased materiala.

Eco prisega pa ne velja le za okvirje. Tudi njihove škatlice za očala in pakiranje minimalno vplivajo na okolje, saj je vse izdelano iz naravi prijaznih materialov.

Shift the story

Bistvo spremembe je, da vidimo poznane stvari v novi luči. Zato podjetje Eco uporablja reciklirane in materiale iz obnovljivih virov za vse okvirje.

Ker samo z zavestnimi odločitvami lahko naredimo velik učinek – postopoma – z vsakim okvirjem posebej.

OČALA S SONČNIM NASTAVKOM

Očala Eco imajo možnost magnetnega, prilegajočega sončnega clip-on nastavka. To je zelo dobra rešitev, saj imate tako sončna očala vedno pri roki. Nastavke lahko dobite v več barvah. Clip-on ima UV-A in UV-B zaščito ter polarizirana stekla. Več o polarizaciji si lahko preberete tu. Polarizacijska sončna očala.

DRUŽBENI CILJI PODJETJA ECO

Sodelujejo z neprofitno organizacijo We work with Trees for the Future, ki izobražuje manjše kmetovalce o uporabi agro-gozdarstva in permakulture. Do sedaj so posadili že več kot 19 000 gozdnih vrtov.

Skupaj lahko spremenimo način gojenja hrane in s tem zmanjšujemo negativne vplive sodobnega kmetovanja na naš planet. Gozdni vrtovi tako ne pomagajo le pri zmanjševanju ogljičnega odtisa ampak tudi povečajo biodiverziteto ter kmetovalcem nudijo hrano in dohodek.

Ko ljudje cenijo in skrbijo za okolje, lahko s tem izboljšajo tudi svoj življenjski standard.

Sejanje semen družinam nudi poleg hrane tudi možnost dohodka, okrepitev skupnosti, izobraževanja. Skupaj z vami, so do sedaj posadili že več kot 2.5 milionov dreves. Za vsak kupljen okvir posadijo eno seme.