Leče Air Optix Aqua za Astigmatizem

Torične kontaktne leče iz silikon hidrogela

Za uporabnike kontaktnih leč, ki imajo astigmatizem, je na trgu precej manjša izbira med kontaktnimi lečami, še posebej redke pa so kontaktne leče iz silikon hidrogela, ki imajo visoko prepustnost kisika. Kontaktne leče Ciba Vision Air Optix Aqua za Astigmatizem so mesečne torične leče z visoko prepustnostjo kisika. So zelo podobne kontaktnim lečam Air Optix Aqua, le da so posebej prilagojene za uporabnike z astigmatizmom.

Material in prepustnost kisika

Kontaktne leče Air Optix Aqua za Astigmatizem so izdelane iz silikon hidrogelnega materiala, Lotrafilcona B, ki omogoča ločen transport kisika in vode. Kisik tako neprekinjeno prehaja skozi lečo, kar omogoča zdrav in naraven občutek nošnje. Izmerjena vrednost oskrbe s kisikom (Dk/t vrednost) je 108. Zaradi ultra tanke plasti vode na površini so leče zelo dobro navlažene in preprečujejo nabiranje depozitov na lečo. Patentirani materiali kontaktnih leč AirOptix pomagajo ohranjati vlago in s tem leče varujejo pred izsušitvijo, zato lahko leče udobno nosimo ves dan. Vsebnost vode je 33 %.

Stabilizacijski dizajn

Kontaktne leče Air Optix Aqua za Astigmatizem so posebno tehnološko oblikovane in omogočajo široko optično polje in povečan prehod kisika na spodnjem delu leče. Stabilizacijski dizajn omogoča stabilnost leče na očesu in konstantno tanek rob leče.

Nošenje kontaktnih leč Air Optix Aqua za Astigmatizem

Kontaktne leče Air Optix Aqua za Astigmatizem so mesečne leče primerne za dnevno nošenje. Menjajo se na vsake 4 tedne od datuma odprtja embalaže v kateri so kontaktne leče shranjene. Tako vsak mesec začnete s svežim parom leč, kar omogoča večjo higieno, udobje in svežino, urnik menjave leč pa si z lahkoto zapomnite.

Tehnične lastnosti

Kontaktne leče so na voljo v dioptrijah od -10,00 do +6,00 s cilindrom do -2,25. Premer kontaktnih leč je 14,5 mm, bazna krivina (BC) pa je 8,7 mm. Pakirane so v škatlice po 3 ali 6 leč.

Rok dobave kontaktnih leč

Kontaktne leče v naši optiki dobavljamo po naročilu v vaši točni dioptriji. Rok dobave kontaktnih leč je 7-14 dni. Naročilo lahko oddate osebno ali po telefonu.

Koristen nasvet

Koristen nasvet:

Če imate težave z očmi ali z vašimi kontaktnimi lečami, vam svetujemo, da opravite pregled vida za kontaktne leče. Redni pregledi vida so priporočljivi na vsaki 2 leti, za uporabnike kontaktnih leč pa je potrebna kratka kontrola vsako leto. Velikokrat so težave z očmi posledica nošenja nepravilnih kontaktnih leč ali material, ki ne ustreza vašim očem.

Pri nas predpisujemo izključno kakovostne kontaktne leče z visoko prepustnostjo kisika. Ob pregledu vida za kontaktne leče lahko brezplačno testirate več vrst kontaktnih leč in tako najdete tiste, ki vam najbolj ustrezajo.