Skoči na vsebino

Tekočina za kontaktne leče

Čiščenje in nega kontaktnih leč

Tekočina za kontaktne leče je nepogrešljivo sredstvo pri uporabi kontaktnih leč. S tekočino poskrbimo, da so kontaktne leče primerno negovane in čiste. S tekočino kontaktne leče čistimo, splakujemo, dezinficiramo, vlažimo in jih shranjujemo.

Poznamo večnamenske tekočine za nego kontaktnih leč in tekočine, ki vsebujejo vodikov peroksid. Pri tekočini z vodikovim peroksidom moramo biti previdni, saj tekočina ne sme priti v stik z očesom preden jo nevtraliziramo.

Solocare Aqua

Solocare Aqua

Solocare Aqua je večnamenska raztopina za nego mehkih kontaktnih leč. Ponuja možnost hitrega 5-minutnega čiščenja in klasično dezinfekcijo v 4 urah. Vlažilni učinek posebne sestavine zmanjša izsušitev leč in podaljša udobno nošenje le-teh. Poleg tekočine je pakirana tudi antibakterijska posodica za leče. Tekočina Solocare Aqua je na voljo v večji 360 ml embalaži in manjši 90 ml embalaži.

 

 

 

Renu Multiplus

Renu Multiplus

Renu Multiplus je večnamenska tekočina za mehke kontaktne leče in omogoča odstranjevanje beljakovinskih oblog, razkuževanje in shranjevanje kontaktnih leč. Tekočina trajno neguje površino leč in omogoča dolgotrajno vlažnost leče.

 

 

 

All-in-one Advance

All-in-one Advance

All in one Advance je večnamenska raztopina za nego mehkih kontaktnih leč. Namenjena je odstranjevanju beljakovinskih in organskih oblog, čiščenju, izpiranju, razkuževanju in shranjevanju kontaktnih leč. Poleg tekočine je v pakiranju tudi posodica za leče.
Tekočina All-in-in-one Advance je na voljo v večji 360 ml embalaži in manjši 100 ml embalaži.

 

 

 

Opti-Free Replenish

Opti-Free Replenish

Opti-Free Replenish je večnamenska tekočina za nego mehkih kontaktnih leč. Tekočina učinkovito odstranjuje površinske obloge na kontaktnih lečah, omogoča dezinfekcijo in shranjevanje. Vsebuje vlažilni sistem, ki izboljša sposobnost vezanja vode na leče, tako da le-te ostanejo vlažne do 14 ur. Tekočina Opti-Free Replenish je na voljo v večji 360 ml embalaži in manjši 90 ml embalaži. Poleg tekočine je v pakiranju tudi posodica za leče.

 

 

 

All-In-One Light (Sauflon)

All-In-One Light (Sauflon)

All-In-One Light je večnamenska tekočina za vse vrste kontaktnih leč. Namenjena je čiščenju, dezinfekciji, shranjevanju, odstranjevanju proteinov in vlaženju kontaktnih leč. Še posebej je primerna za občutljive oči, saj vsebuje lubrikant. Izboljšuje udobje pri nošenju kontaktnih leč in preprečuje njihovo izsuševanje. Tekočina je na voljo le pri optikih in okulistih. Kontaktne leče Sauflon

 

 

 

Aosept Plus

Aosept Plus

Aosept Plus je enostopenjska raztopina za temeljito čiščenje in vzdrževanje vseh vrst kontaktnih leč. Vsebuje 3 % vodikovega peroksida, ki omogoča globinsko čiščenje in učinkovito dezinfekcijo kontaktnih leč. V posodici se po šestih urah tekočina Aosept Plus nevtralizira, tako da nastane fiziološka raztopina podobna naravnim solzam. Ne vsebuje konzervansov. Poleg tekočine je v pakiranju tudi posodica za leče, ki je primerna posebej za uporabo Aosept Plus raztopine in vsebuje nevtralizator.

ZELO POMEMBNO!!!

Koristen nasvet

Koristen nasvet:

Napotki za uporabo tekočine Aosept Plus, ki jih je potrebno upoštevati:
– Leče je potrebno namakati v posodici najmanj 6 ur, ker tekočina potrebuje toliko časa, da se nevtralizira. Leč nikoli ne odstranite iz posodice pred pretekom tega časa.
– Nikoli ne uporabite posodice za večnamensko tekočino
– Leč pred vstavitvijo v oko nikoli ne sperite z nenevtralizirano tekočino Aosept Plus
– Ne nevtralizirane tekočine nikoli ne iztisnite neposredno v oko

Te skrbi tvoj vid?

V primeru, da se pojavljajo motnje vida, vam svetujemo, da pregled vida opravite čimprej.

×