Skoči na vsebino

Leče Clariti 1 day

Enodnevne silikon hidrogelne kontaktne leče

Kontaktne leče Sauflon Clariti 1 day so dnevne leče za enkratno uporabo. Narejene so iz silikon-hidrogelnega materiala, ki omogoča visoko prepustnost kisika, ki je ključnega pomena za ohranjanje zdravja očesa. V primerjavi s kontaktnimi lečami iz navadnega hidrogela, je pri lečah iz silikon hidrogela ugodje izboljšano, prilagoditev na leče pa je boljša. Visoka vsebnost vode zagotavlja največjo biološko združljivost s površino očesa.

Material in prepustnost kisika

Kontaktne leče Sauflon Clariti 1 day so izdelane iz materiala Filcon II 3. Silikon-hidrogelni material je najbolj zdrav material za kontaktne leče, ki roženici zagotavlja več kisika in posledično večjo mero ugodja in varnosti. Izmerjena vrednost oskrbe s kisikom (Dk/t vrednost) je 86. Vsebnost vode je 56 %. Konstrukcija leče vključuje asferni dizajn leče, ki omogoča boljšo ostrino vida v primerjavi s sferičnimi mehkimi kontaktnimi lečami.

Tehnologija EDGE SAUFLON (AET) in AquaGen

Visoko napredna tehnologija kontaktnih leč EDGE™ SAUFLON (AET) zagotavlja zelo tanek rob kontaktnih leč, ki pomaga zmanjšati interakcijo med veko in profilom leče, kar je ključnega pomena za zagotavljanje udobja skozi ves dan. Patentirani postopek AquaGen™ zagotavlja nizek kot omočljivosti in stalno navlaženost leče med uporabo.

Komu so enodnevne kontaktne leče namenjene?

Kontaktne leče so namenjene občasnim uporabnikom kontaktnih leč ter tudi rednim uporabnikom leč, kadar ni zadostnih pogojev za čiščenje kontaktnih leč. Še posebej so primerne za ljudi z občutljivimi očmi, ki imajo težave v bolj suhem okolju ali zaradi različnih alergij. V poletnih mesecih, ko smo na morju, se priporoča uporabo dnevnih leč tudi rednim uporabnikom kontaktnih leč.

Leče Clariti 1 day so še posebej primerne, če:

  • nosite korekcijska očala, a se občasno ali redno ukvarjate s športom ali drugimi telesnimi aktivnostmi,
  • pogosto potujete ali imate aktiven življenjski slog,
  • ne marate postopkov čiščenja kontaktnih leč,
  • imate radi enostavno in preprosto uporabo brez posodic in tekočin,
  • potrebujte kontaktne leče le nekaj dni v tednu.

UV zaščita

Kontaktne leče Clariti 1 day nudijo zaščito pred škodljivimi UVA in UVB žarki. Kljub temu pa je potrebno upoštevati, da kontaktne leče niso zadostna zaščita in nadomestilo za kakovostna sončna očala.

Nošenje kontaktnih leč Sauflon Clariti 1 day

Kontaktne leče Clariti 1 day so enodnevne leče za enkratno uporabo namenjene dnevnemu nošenju. Leče zjutraj vstavite v oko, po končani uporabi pa jih zavržete. Kontaktnih leč Clariti 1 day ni potrebno čistiti ali dezinficirati, saj vsak dan uporabite nov svež par kontaktnih leč. To omogoča večjo higieno, udobje in svežino.

Tehnične lastnosti

Kontaktne leče so na voljo v dioptrijah od -10,00 do +8,00 s premerom 14,1 mm in bazni krivini (BC) 8,6 mm. Pakirane so v škatlice po 30 leč.

Rok dobave kontaktnih leč

V naši optiki imamo ves čas na zalogi kontaktne leče Clariti 1 day v dioptrijah od -0,75 do -5,00. V primeru drugačne dioptrije kontaktne leče naročimo in dobavimo v enem do dveh delovnih dneh.

Koristen nasvet

Koristen nasvet:

Če imate težave z očmi ali z vašimi kontaktnimi lečami, vam svetujemo, da opravite pregled vida za kontaktne leče. Redni pregledi vida so priporočljivi na vsaki 2 leti, za uporabnike kontaktnih leč pa je potrebna kratka kontrola vsako leto. Velikokrat so težave z očmi posledica nošenja nepravilnih kontaktnih leč ali material, ki ne ustreza vašim očem.

Pri nas predpisujemo izključno kakovostne kontaktne leče z visoko prepustnostjo kisika. Ob pregledu vida za kontaktne leče lahko brezplačno testirate več vrst kontaktnih leč in tako najdete tiste, ki vam najbolj ustrezajo.

Te skrbi tvoj vid?

V primeru, da se pojavljajo motnje vida, vam svetujemo, da pregled vida opravite čimprej.

×