Skoči na vsebino

Carl Zeiss Relaxed Vision Center

Najnatančnejše merjenje doslej

Predstavljajte si, da vam ponudimo korekcijska očala, ki skoraj povsem obnovijo naravno stanje individualnega vida, ker so izdelana po vaših merah in potrebah posameznega očesa.

Razvoj v optičnih meritvah očesa

Podjetje Carl Zeiss že več kot 160 let raziskuje povezavo in izmenično učinkovanje med lečo in človeškim očesom. Iz Zeissovih raziskovalnih laboratorijev je prišlo mnogo izboljšav, izumov in svetovnih novosti s področja mikroskopije, vesoljske, medicinske in fotografske optike. To vrhunsko znanje in kompetenco sedaj lahko doživite tudi v vsakodnevnem življenju v novi kakovosti gledanja. Optimalni dialog med očesom in optičnim steklom omogoča sproščen, kristalno jasen pogled!

Obisk našega Relaxed Vision Centra bo za vas nekaj novega. Natančne meritve očesnih podatkov in optimalna prilagoditev ustvarjajo osnovo za jasen pogled od blizu in daleč. Na podlagi najsodobnejših računalniško vodenih izračunov se meritve očesnih podatkov prenesejo v vrhunska kakovostna optična stekla, ki se imenujejo Carl Zeiss Clarity.
Tehnologija nam omogoča, da se nepravilnosti v vidnem predelu stekla zmanjšajo na minimum, kakovost vida pa poveča na maksimum.

Podjetje Carl Zeiss je tehnologijo za podporo pri refraktivni kirurgiji očesne roženice razvijalo dalje in prišlo do revolucionarnega postopka optičnih meritev očesa za namen izdelave optimalnih korekcijskih stekel.
V našem Relaxed Vision Centru vam ponujamo meritve in doživetje z napravo Carl Zeiss iTerminal.

iTerminal in merjenje očesnih podatkov

Carl Zeiss iTerminal
Carl Zeiss iTerminal

Je inovativna merilna naprava vseh individualnih podatkov obraznega dela in položaja glave. Zelo pomembno je, da so očala narejena samo za vas in da so vsi podatki natančno izmerjeni in upoštevani pri naročilu in izdelavi stekel. Aparat izmeri podatke z natančnostjo 1/10 milimetra in s tem postavlja nove standarde, ki smo jih bili vajeni do sedaj.

Z napravo opravimo meritev stoje, saj ima vsak človek individualno držo ter nagib glave. Izmerimo vam vse podatke okvirja, ki vključujejo meritve okularjev, naklon in kot. Poleg tega vam izmerimo tudi položaj glave ter vse očesne razdalje po x in y osi.

Analizirani podatki se zabeležijo s pomočjo natančnega sistema. Le ta jih poveže in ustvari profil stranke s vsemi izmerjenimi podatki na enem mestu. Prednost tega sistema je, da so stekla naročena in narejena individualno za posamezno oko ter zelo natančno po vseh podatkih, ki jih druge metode ne morejo zagotavljati. Več o merjenju očesnih podatkov…

Merilni okvir za očala
Merilni okvir za očala

Z optimalnimi meritvami na napravi Carl Zeiss Relaxed Vision iTerminal vam v sodelovanju s Zeiss Clarity korekcijskimi stekli, kot strokovnjaki zagotavljamo vrhunske optične lastnosti in individualno najboljšo kakovost vida.

Te skrbi tvoj vid?

V primeru, da se pojavljajo motnje vida, vam svetujemo, da pregled vida opravite čimprej.

×